Nabízíme vám tři Katarské recepty které jsou součástí tradiční kuchyně, kterou doporučujeme ihned vyzkoušet, pokud máte rádi recepty s příchutí Blízkého východu. THE katarské pokrmy jsou to obvykle ty z Arabská kuchyněale jsou také ovlivněny středomořská kuchyně, Indiana A orientální. Výsledkem je a mix lahodných chutí, široce kořeněné pro pokrmy bohaté na chuť! Zde jsou tři recepty z Kataru, které můžete udělat i vy a které rozhodně stojí za vyzkoušení!
Warak Enab, katarský startér
Menu můžete začít typickým předkrmem, tedy pěkným talířem warak enabkteré nejsou ničím jiným než srolované vinné listy rohlíky obsahující bohatou rýžovou náplň.
Zejména tyto plněné závitky z vinných listů mohou být vegetariánské nebo masové. V Kataru hojně používají jehněčí maso a evidentně nemohou chybět koření typické pro pokrmy této země!
Majboos nebo Machboos, bohaté a pikantní jídlo
The majboos je specialita na bázi rýže a masa, která je považována za typický pokrm Kataru a je podobná kabsa. Každá rodina má své recept na machboos a žárlivě to střeží.
Pokrm je bohatý jediné jídlo na bázi rýže s kuřecím masem, nebo jehněčí (nebo velbloud). I v tomto případě se jich používá mnoho koření a růžovou vodou, díky které je pokrm velmi voňavý.
Kunafa, křupavý dezert s jemnou náplní
Nakonec končíme mimořádným dezertem, la Kunafadort z těsta kataifi plněné smetanou nebo sýrem a zvlhčené ochuceným sirupem. Vše pak ještě křupou nakrájené pistácie.
Klasický recept, který se vychutnává horký, je s mozzarellou, ale ujišťujeme vás, že jde o dezert! Jinak se používá krém na bázi smetany a mléka bez vajec.
V tomto případě si dezert můžete vychutnat i studený. Obecně je jedním z nejoblíbenější jídla po ramadánu nebo se podává při zvláštních příležitostech, jako jsou svatby nebo narozeniny.
The post 3 katarské recepty, které rozhodně musíte vyzkoušet appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.