3 katarské recepty, které rozhodně musíte vyzkoušet

před 10 měsíce 110
3 katarské recepty, které rozhodně musíte vyzkoušet

Nabízíme vám tři Katarské recepty které jsou součástí tradiční kuchyně, kterou doporučujeme ihned vyzkoušet, pokud máte rádi recepty s příchutí Blízkého východu. THE katarské pokrmy jsou to obvykle ty z Arabská kuchyněale jsou také ovlivněny středomořská kuchyně, Indiana A orientální. Výsledkem je a mix lahodných chutí, široce kořeněné pro pokrmy bohaté na chuť! Zde jsou tři recepty z Kataru, které můžete udělat i vy a které rozhodně stojí za vyzkoušení!

Warak Enab, katarský startér

Fotografie Shutterstock | Abdullatif Junaid

Menu můžete začít typickým předkrmem, tedy pěkným talířem warak enabkteré nejsou ničím jiným než srolované vinné listy rohlíky obsahující bohatou rýžovou náplň.

Zejména tyto plněné závitky z vinných listů mohou být vegetariánské nebo masové. V Kataru hojně používají jehněčí maso a evidentně nemohou chybět koření typické pro pokrmy této země!

Majboos nebo Machboos, bohaté a pikantní jídlo

Fotografie Shutterstock | Sergii Koval

The majboos je specialita na bázi rýže a masa, která je považována za typický pokrm Kataru a je podobná kabsa. Každá rodina má své recept na machboos a žárlivě to střeží.

Pokrm je bohatý jediné jídlo na bázi rýže s kuřecím masem, nebo jehněčí (nebo velbloud). I v tomto případě se jich používá mnoho koření a růžovou vodou, díky které je pokrm velmi voňavý.

Kunafa, křupavý dezert s jemnou náplní

Fotografie Shutterstock | Stažení

Nakonec končíme mimořádným dezertem, la Kunafadort z těsta kataifi plněné smetanou nebo sýrem a zvlhčené ochuceným sirupem. Vše pak ještě křupou nakrájené pistácie.

Klasický recept, který se vychutnává horký, je s mozzarellou, ale ujišťujeme vás, že jde o dezert! Jinak se používá krém na bázi smetany a mléka bez vajec.

V tomto případě si dezert můžete vychutnat i studený. Obecně je jedním z nejoblíbenější jídla po ramadánu nebo se podává při zvláštních příležitostech, jako jsou svatby nebo narozeniny.

The post 3 katarské recepty, které rozhodně musíte vyzkoušet appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek