V kuchyni se objevuje celá řada různých semínek a šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém představuje ta méně známá. 🌱 Společně se podíváte například na amarant, což je skvělá bezlepková alternativa bulguru nebo kuskusu. Zjistíte také, co je to černucha, které se mimo jiné přezdívá i indický kmín. 🇮🇳 Hodí se do pečiva a díky své lehce pikantní chuti ji můžete použít i místo pepře. Dalšími jsou bazalkové semínko a konopné semínko, které skvěle doplní vaši ovesnou kaši nebo snídaňový jogurt. Obsahují plno bílkovin, a tak vám ráno zaručeně dodají spoustu energie. Nakonec zbývá už jen ostropestřec, který podporuje přirozenou obranyschopnost, obsahuje hodně tuků a bílkovin. 👩⚕️ Už jste některá z těchto semínek vyzkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/5-neobvyklych-seminek-amarant-cernucha-i-konopi
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:14 Amarant
1:01 Černucha
1:23 Bazalkové semínko
2:02 Konopná semínka
2:48 Ostropestřec