8 neobvyklých způsobů, jak uchovávat potraviny, aby zůstaly déle čerstvé

před 11 měsíce 84
8 neobvyklých způsobů, jak uchovávat potraviny, aby zůstaly déle čerstvé

Mléčné výrobky skladujeme v lednici, ale brambory na tmavém místě, aby vydržely déle čerstvé a nezkazily se. Zjistěte, jaké další triky pomáhají prodloužit životnost různých produktů.

pexels.com

1. Okurky

Aby čerstvé okurky vydržely déle čerstvé a neztratily křupavost, doporučuje se každou z okurek zabalit do papírové utěrky a poté všechny vložit zamykání na zip nebo v uzavíratelném sáčku a v lednici.

pexels.com

2. Domácí sýr nebo smetana

Odborníci doporučují uchovávat nádoby s domácím sýrem nebo zakysanou smetanou v lednici dnem vzhůru nebo dnem vzhůru. Položením nádobí v něm vznikne podtlakový efekt, který zpomalí růst bakterií.

unsplash.com

3. Mouka

Touto velmi jednoduchou metodou můžete zabránit hmyzu, aby se dostal do mouky. Vložte do balíčku mouky, nádobu s mátovou žvýkačkou zabalenou do fólie.

unsplash.com

4. Jahody

Jahody udržíte déle čerstvé, pokud je opláchnete octem. Smíchejte dvě lžíce octa se třemi sklenicemi vody a plody omyjte.

unsplash.com

5. Rajčata

Pokud máte doma hodně rajčat a víte, že je nestihnete sníst všechna, zamrazte je. Mražená rajčata můžete později použít k přípravě omáček a polévek.

unsplash.com

6. Zelení

Zelení vydrží déle čerstvé a chutné, pokud je zabalíte do vlhké papírové utěrky, vložíte do plastového sáčku a poté dáte do lednice.

unsplash.com

7. Chléb

Aby chléb vydržel déle měkký a nezplesnivěl, vložte do sáčku řapíkatý celer.

unsplash.com

8. Salát

Aby salát nezestárnul a nescvrkl, vložte ho do alobalu. Vydrží tak déle čerstvé.

Zdroj

Přidat komentář →

The post 8 neobvyklých způsobů, jak uchovávat potraviny, aby zůstaly déle čerstvé appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek