1. Okurky
Aby čerstvé okurky vydržely déle čerstvé a neztratily křupavost, doporučuje se každou z okurek zabalit do papírové utěrky a poté všechny vložit zamykání na zip nebo v uzavíratelném sáčku a v lednici.
2. Domácí sýr nebo smetana
Odborníci doporučují uchovávat nádoby s domácím sýrem nebo zakysanou smetanou v lednici dnem vzhůru nebo dnem vzhůru. Položením nádobí v něm vznikne podtlakový efekt, který zpomalí růst bakterií.
3. Mouka
Touto velmi jednoduchou metodou můžete zabránit hmyzu, aby se dostal do mouky. Vložte do balíčku mouky, nádobu s mátovou žvýkačkou zabalenou do fólie.
4. Jahody
Jahody udržíte déle čerstvé, pokud je opláchnete octem. Smíchejte dvě lžíce octa se třemi sklenicemi vody a plody omyjte.
5. Rajčata
Pokud máte doma hodně rajčat a víte, že je nestihnete sníst všechna, zamrazte je. Mražená rajčata můžete později použít k přípravě omáček a polévek.
6. Zelení
Zelení vydrží déle čerstvé a chutné, pokud je zabalíte do vlhké papírové utěrky, vložíte do plastového sáčku a poté dáte do lednice.
7. Chléb
Aby chléb vydržel déle měkký a nezplesnivěl, vložte do sáčku řapíkatý celer.
8. Salát
Aby salát nezestárnul a nescvrkl, vložte ho do alobalu. Vydrží tak déle čerstvé.
Zdroj
Přidat komentář →
The post 8 neobvyklých způsobů, jak uchovávat potraviny, aby zůstaly déle čerstvé appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.