Italská kuchyně se kromě hromady výjimečných chutí vyznačuje i tím, že se zásadně neplýtvá! 🇮🇹 I tak vznikly arancini, tedy krokety ze zbylého rizota plněné všemožnými dobrotami. Recept na jednu z variací natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se můžete dát do vaření! Arancini můžete naplnit stejně jako šéfkuchař gorgonzolou, ale také třeba mozzarellou nebo mletým masem. 🍚 Zkrátka vším, co vám přijde pod ruku. Rýžové kuličky s náplní pak stačí už jen obalit v trojobalu a za pár minut smažení si začít pochutnávat! Jen tak, nebo třeba s rajčatovým pestem. 🍅 Vyzkoušíte tuto italskou chuťovku?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/arancini-se-syrem
Suroviny:
- rizoto zbylé od oběda
- gorgonzola
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce „M“
- 100 g strouhanky
- rostlinný olej
- rajčatové pesto