Buráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. 🥜 Dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na výborné arašídové cukroví. Naučíte se připravit těsto, do kterého přijdou kromě klasických surovin kakao, mleté buráky nebo tuzemák. 🥃 Až ho budete mít hotové, stačí ho odleželé rozkrájet na čtverečky, upéct a naplnit burákovým krémem. Ten připravíte s pomocí arašídového másla. Nakonec se můžete vyřádit i při zdobení – Roman Paulus zvolil čokoládovou polevu a luxusní zlatý prach. ✨ Jak si je ozdobíte vy?
Suroviny:
Těsto:
200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
150 g nesolených arašídů
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
špetka skořice
1 žloutek
1 lžíce tuzemáku
175 g másla
Krém:
150 g jemného arašídového krému Mister Choc
140 g másla
špetka soli
100 g moučkového cukru
Na ozdobu:
čokoládová poleva
nasekané arašídy
zlatý prach ve spreji Belbake
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/arasidove-cukrovi
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:39 Vypracování těsta
0:48 Vyválení těsta
1:20 Vykrajování
1:35 Vyskládání na plech a pečení
1:50 Arašídový krém
2:15 Slepování cukroví
2:49 Zdobení polevou
2:58 Ozdobení sekanými buráky
3:09 Pozlacení
3:21 Závěr