Není tajemstvím – čím větší rodina, tím větší výzva, co uvařit k večeři, aby to bylo nejen chutné a cenově dostupné, ale všichni byli sytí. S tím souhlasí i televizní osobnost, event manager a otec čtyř dcer Armands Simsons, který navštívil Rimi Gardež a šéfkuchařku Normundu Baranovskou, aby ukázali, jak můžete pomocí pár změn v receptu proměnit své oblíbené každodenní jídlo v jídlo hodné restaurace, která příjemně překvapí každého z rodiny.
Jedním z oblíbených jídel jejich rodiny je podle Armandse Simsonse známý karbanátek s bramborovou kaší, ale ten má ráda především nejmladší dcera Audrey Perle.
Plněné karbanátky se sýrem
Počet osob: 5
Ingredience:
- 400 g mletého masa;
- 1 vejce;
- 4 plátky toastu;
- 200 ml sladké smetany;
- 50 ml mléka;
- 40 g sýra;
- 20 g másla;
- 1/2 polévkové lžíce. směs koření persilade;
- olej na smažení.
Polevy:
- 500 g brambor;
- sůl podle chuti;
- 180 ml mléka;
- 60 g másla.
Salát:
- 2 rajčata (300 g);
- 1 dlouhá okurka;
- 1 malá cibule (115 g);
- 1/2 svazku cibule (25 g);
- 100 g zakysané smetany.
Příprava:
- Z chleba odřízněte kůrku a dužinu namočte do mléka.
- Přidáme mleté maso, koření a rukama prohněteme masovou hmotu.
- Sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s máslem, uděláme sýrové kuličky a dáme je doprostřed masových kuliček.
- Masové kuličky opečeme na oleji z obou stran, ke konci přidáme smetanu a trochu orestujeme.
- Zároveň uvaříme brambory a slijeme vodu.
- K bramborám přidáme mléko a sůl, rozmačkáme, přidáme máslo a celou hmotu vyšleháme do krémového pyré.
- Suroviny na salát nasekáme a smícháme se smetanou.
- Teplé pyré podávejte s karbanátkem a omáčkou a v samostatné misce – salát.
Přidat komentář →
The post Armands Simsons doporučuje: plněné masové kuličky se sýrem appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.