Babiččina švestková povidla

9 roky starý 77
Babiččina švestková povidla

Babiččina švestková povidla

Babiččina švestková povidla

3 kg zralých švestek
1 kg cukru krupice (pokud jsou švestky kyselejší, přidáme cukr)
200 ml octa

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do většího hrnce. Na švestky nasypeme cukr, nalijeme ocet, promícháme, přikryjeme potravinovou fólií tak, aby nemohl do hrnce vzduch a necháme 12-24 hod. odležet. Poté hrnec s celým obsahem (šťávu nesléváme!) dáme na plotnu, sundáme fólii a přivedeme k varu. Vaříme nezakryté hodinu na vyšší stupeň – občas promícháme, pak švestky rozmixujeme, zmírníme „plamen“ a za častého míchání vaříme do zhoustnutí cca 2 hodiny. Povidla plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme vyvařenými víčky a obrátíme dnem vzhůru asi na 10 minut.

Andrea P.

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Babiččina švestková povidla

Ostatní švestkové recepty: https://varime-doma.cz/recepty-svestky/

Vaříme doma Vaříme doma - Zavařování a kompoty Zdroj