Bavorská sekaná v housce je dobrá svačina, ale klidně i oběd nebo večeře. Také si jí můžete zabalit na cesty.
Já jsem u řezníka vyfasoval hodně libové kusy masa, takže to byla v podstatě fitness verze bavorské sekané. Pokud se to stane i vám, nestyďte se přimlít třeba 100 g hřbetního sádla.
S formou, kam navrstvíte dílo párkrát bouchněte o podložku, abyste vyhnali případné vzduchové bubliny.
Suroviny:
- 500 g vepřového bůčku
- 500 g vepřové plece
- 250 g předního hovězího (+ případně 100g syrového sádla)
- 20 g soli
- 5 g cukru
- 5 g mletého pepře
- 5 g sušeného česneku
- 5 g sušené cibule
- 200 g ledové tříště
- 80 g kukuřičného škrobu
- podle potřeby 1 - 2 dcl ledové sodovky
Moje kuchařky koupíš tady:
https://www.mmgbutik.cz/tehotnej-kuchar/