Není důležité, jestli se lepku vyhýbáte zcela dobrovolně, nebo jestli ho nemůžete jíst ze zdravotních důvodů. Tento recept na netradiční vánoční cukroví podle šéfkuchaře Romana Pauluse zachutná určitě každému. 🇨🇺 Kubánské větrníky se připravují podobně jako klasické odpalované těsto, jen budete potřebovat mandlovou a lněnou mouku a strouhaný kokos. Hotové větrníčky pak můžete naplnit bílkovo-máslovým krémem, polít bílou čokoládou a ozdobit sekanými pistáciemi. 🥰 Ale pozor, pokud nebudete dost opatrní, slehne se nad nimi zem ještě dřív, než přijde Ježíšek! 😮 Už jste někdy podobné cukroví zkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/bezlepkove-kubanske-vetrniky-s-kavovym-kremem
Suroviny:
Kubánské větrníky:
- 150 g vody
- 62 g oleje
- špetka soli
- 50 g mandlové mouky (jemně mletých mandlí)
- 60 g mletého kokosu
- 30 g mletého lněného semínka
- 2 vejce „M“
Kávový krém:
- základní bílkovo-máslový krém
- 2 lžíce mleté kávy