Bezlepkové mouky: co jsou a jak je používat

před 10 měsíce 84
Bezlepkové mouky: co jsou a jak je používat

To neexistuje jen tak pšeničná mouka pro výrobu těstovin nebo chléb, pizza nebo zákusky, ti, kteří trpí celiakií, dobře vědí, proč je musí používat bezlepkové mouky abyste mohli připravovat stejná jídla, aniž byste riskovali zavedení konkrétního proteinového komplexu do stravy. Ale co jsou to bezlepkové mouky a jak je používat v kuchyni bez chyb?

Bezlepkové mouky: druhy a recepty, jak je nejlépe využít

Podívejme se, jak využít bezlepkové mouky v různých receptech na přípravu dezertů, chleba, pizzy a dokonce i čerstvých těstovin. I když je třeba říci, že nyní některé z nejlepší značky těstovin V sortimentu mají produkty s kvalitní bezlepkovou moukou.

Rýžová mouka

Fotografie Shutterstock | Andrej David Stock

Tam rýžová mouka je jednou z nejznámějších a nejpoužívanějších bezlepkových mouk jak v průmyslových výrobcích, tak v domácích receptech. Využijete ji k přípravě sladkých i slaných pokrmů.

Je zvláště vhodný pro bezlepkový pudink nebo udělat i bezlepkové palačinky nebo bezlepkové palačinky. Samo o sobě ale nestačí podpořit kynutí, takže na výrobu chleba nebo pizzy se musí smíchat s jinými moukami.

kukuřičná mouka

Fotografie Shutterstock | Olga Milcová

Používá se k výrobě chleba, tortilly a sladkosti, žlutá kukuřičná mouka (ale také fialová kukuřičná mouka) je výborným produktem nejen pro polentaale také dělat čerstvé těstoviny domácí výroba. Obvykle se přidává do části rýžové mouky a hrachové mouky.

Quinoa mouka

Fotografie Shutterstock | Julio Ricco

Mezi podivné mouky které se v posledních letech těší úspěchu, navíc s novým záznamem v chronologickém pořadí, totiž s cvrččí moukatam je také quinoa mouka.

Tato složka je přirozeně bezlepková a je ideální pro přípravu bezlepkový chléb z quinoytaké ve variantách s rýžovou moukou a pohankovou moukou, další pseudocereálií používanou pro bezlepkové recepty.

Cizrnová mouka

Fotografie Shutterstock | SteAck

The recepty s cizrnovou moukou je jich mnoho, protože je vynikající pro přípravu panelle, farinaty, ceciny, slaných palačinek a dokonce i čerstvých těstovin a je také nepostradatelný při přípravě lahodných masových kuliček. A můžete ji také přidat bezlepková pizza nahrazení části dávky rýžové mouky.

Mandlová mouka

Fotografie Shutterstock | LookerStudio

Tam Mandlová mouka je vynikající na přípravu dezertů, vlastně ho najdeme například v mnoha sicilských, kalábrijských a sardinských úpravách pečiva. Pokud ho chcete vyzkoušet, nenechte si ujít recept proteinový koláčlahodný bezlepkový dezert s málo sacharidy

The post Bezlepkové mouky: co jsou a jak je používat appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek