Pokud stejně jako šéfkuchař Roman Paulus dostanete čas od času chuť na bramborové placky, je toto video přesně pro vás! 😋 Připravují se velmi snadno, stačí k tomu jen vařené brambory, sůl, vejce a mouka. Pak už stačí jen placky opéct na sádle, přepuštěném másle anebo klidně nasucho. Kromě placek si vyzkoušíte připravit i tradiční lokše – které jsou v podstatě jen velké a tenké bramborové placky. 🥔 Skvěle se pak hodí například ke svatomartinské huse nebo k nedělní kachničce s červeným zelím. 🦆 S čím byste si je nejraději dali vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/bramborove-placky-a-lokse
Suroviny:
- 300 g vařených brambor
- 1 vejce „M“
- sůl
- 100 g hrubé mouky
- přepuštěné máslo nebo sádlo