Bramborové placky od Patriši pro Finkise a Valters Puce

před 1 rok 86
Bramborové placky od Patriši pro Finkise a Valters Puce

Liene Zemīte a Patriša. FOTO: CHRIST LUHAER

Většinou vaří více dní v kuse, aby to nemusela řešit každý den.

„Celý týden nestihnu koupit jídlo. Chodím do obchodu každé dva dny, protože nedokážu odhadnout, co budu chtít za pět dní k večeři nebo obědu.“

I když ráda vaří, dny, kdy si musí vystačit jen se snídaní a večeří, nejsou neobvyklé – Patricia má dost intenzivní pracovní režim a spoustu povinností. Zatímco jiní se snaží počet jídel snižovat, ona se ho naopak snaží zvyšovat a jíst třikrát denně, ale přiznává, že ne vždy se to daří. Čím rušnější den, tím méně chcete jíst, takže stačí i malá porce.

Valters Pūce, Patriša a Helvijs Finķis. FOTO: CHRIST LUHAER

V poslední době jsou Patriciinými oblíbenými jídly polévky a kuřecí vývar, ale když má vařit pro své přátele – hudebníky Helvije Finkise a Valterse Puce, zpěvačka zvolí lahodný a lákavý recept – zlaté bramborové placky se slaninou.

Bramborové placky se slaninou

Počet osob: 3

Ingredience

  • 3 velké brambory;
  • 2-3 špetky soli;
  • špetka pepře;
  • 1/2 cibule;
  • 1 vejce Rimi Smart;
  • 50 g strouhaného tvrdého sýra Rimi;
  • slunečnicový olej na smažení Rimi Smart;
  • 100 g smetany Rimi Smart;
  • 100 g slaniny Rimi Smart;
  • 50 g okurky;
  • zelení na ozdobu.

Příprava

  • Brambory nastrouháme, smícháme sůl, pepř, vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, cibuli, promícháme a smažíme na rozehřátém oleji do zlatova.
  • Osušte ubrouskem, dejte na svačinový talíř, na každou placku dejte lžičku zakysané smetany, kousek opečené slaniny, ozdobte najemno nakrájenou okurkou a zelí.
  • Tuto svačinu je nejlepší podávat teplou.

Dobrou chuť!

The post Bramborové placky od Patriši pro Finkise a Valters Puce appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek