Většinou vaří více dní v kuse, aby to nemusela řešit každý den.
„Celý týden nestihnu koupit jídlo. Chodím do obchodu každé dva dny, protože nedokážu odhadnout, co budu chtít za pět dní k večeři nebo obědu.“
I když ráda vaří, dny, kdy si musí vystačit jen se snídaní a večeří, nejsou neobvyklé – Patricia má dost intenzivní pracovní režim a spoustu povinností. Zatímco jiní se snaží počet jídel snižovat, ona se ho naopak snaží zvyšovat a jíst třikrát denně, ale přiznává, že ne vždy se to daří. Čím rušnější den, tím méně chcete jíst, takže stačí i malá porce.
V poslední době jsou Patriciinými oblíbenými jídly polévky a kuřecí vývar, ale když má vařit pro své přátele – hudebníky Helvije Finkise a Valterse Puce, zpěvačka zvolí lahodný a lákavý recept – zlaté bramborové placky se slaninou.
Bramborové placky se slaninou
Počet osob: 3
Ingredience
- 3 velké brambory;
- 2-3 špetky soli;
- špetka pepře;
- 1/2 cibule;
- 1 vejce Rimi Smart;
- 50 g strouhaného tvrdého sýra Rimi;
- slunečnicový olej na smažení Rimi Smart;
- 100 g smetany Rimi Smart;
- 100 g slaniny Rimi Smart;
- 50 g okurky;
- zelení na ozdobu.
Příprava
- Brambory nastrouháme, smícháme sůl, pepř, vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, cibuli, promícháme a smažíme na rozehřátém oleji do zlatova.
- Osušte ubrouskem, dejte na svačinový talíř, na každou placku dejte lžičku zakysané smetany, kousek opečené slaniny, ozdobte najemno nakrájenou okurkou a zelí.
- Tuto svačinu je nejlepší podávat teplou.
Dobrou chuť!
The post Bramborové placky od Patriši pro Finkise a Valters Puce appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.