Rychlý a snadný trik na loupání brambor, okurek a další zeleniny: ode dneška tato operace nikdy nebude jednodušší. Zde je návod, jak na to a co potřebujete.
Loupání brambor je určitě jedním z těch otravných úkolů, které nikdo nikdy nechce dělat. Víme však, jak jsou dobré, když jsou pečené nebo smažené. Co ale můžeme udělat, aby tato operace byla rychlá a snadná? Konečně si ode dneška můžete vychutnat své milované brambory bez vynaložení jakékoli námahy. Jste zvědaví, jak na to? Pojďme se na to společně podívat.
Brambory jsou rozhodně jedním z těch jídel, na kterých si pochutná celá rodina. S těmi si můžete připravit vynikající přílohy k párování maso nebo ryby. Jsou také chutné vařené jakýmkoli způsobem. S příchodem léta si mnozí rádi pochutnávají na bramborách se salátem, je to studený pokrm, který vás v těchto dusných dnech osvěží. Pokaždé, když se rozhodneme připravit přílohu na bázi brambor, pamatujeme na to, že se musí nejprve oloupat.
Jedná se o operaci, která zabere hodně času a energie. Přesto téměř nikdo nezná tento trik, který vám pomůže rychle a snadno je oloupejte. Uvidíte, za pár minut budete mít své brambory čisté a oloupané. Měli byste také vědět, že tento lék je také užitečný s jinými druhy zeleniny. Navždy sbohem nepříjemným potížím, jste zvědaví, jak na to? Pojďme se společně podívat na všechny postupy.
Oloupejte brambory a další zeleninu během několika minut: zde je návod
Obecně platí, že když chcete připravit brambory, téměř každý udělá jednu společnou chybu: oloupe je před vařením. Chcete-li pokračovat v této operaci, stačí přivést vodu k varu a pomocí ostrého řezáku nakrájet do brambor malý řez. Je zřejmé, že před umístěním brambor do květináče bude nutné je důkladně očistit od přebytečné zeminy.
Pamatujte, že když budete brambory krájet, budete muset propíchnout pouze tenčí slupku. Poté vložte brambory do vody a vařte je, dokud nebudou měkké. Poté je slijte a počkejte, až vychladnou. Po vychladnutí to stačí udělat odstraňte kůru rukama. Ono to přijde skoro samo. Zde však tajemství rozhodně nekončí, existuje i další metoda, která vám pomůže je oloupat během pár minut.
Jedním z nejúčinnějších triků je ten založený led. Také v tomto případě budete muset brambory vařit, ale místo toho, abyste je nechali vychladnout na pokojovou teplotu, pokračujte v ledové lázni. V takovém případě vložte kostky do nádoby a pak dovnitř nasypte horké brambory. Když jsou studenéslupka sklouzne téměř automaticky. Konečně je tu lék, který vám pomůže oloupat i okurky, cukety a mrkev.
Jde o a zvláštní technika používaná několika kuchařispočívá v loupání zeleniny jediným pohybem. Nejprve budete muset jít dolů a pak nahoru, pak zase dolů, ale aniž byste kdy oddělili škrabku na brambory od zeleniny. Teprve na konci této operace budeme přemýšlet o vršcích. A je to, vaše brambory budou okamžitě oloupané a připravené k vaření. Teď už stačí jen zkusit, abyste tomu uvěřili.
The post Brambory, okurky a další loupejte s geniálním trikem, který odhalili kuchaři: ušetříte spoustu času appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.