Bronz nebo teflon tažený? Které těstoviny jsou mezi těmito dvěma lepší a jak se správně rozhodnout

před 8 měsíce 111
Bronz nebo teflon tažený? Které těstoviny jsou mezi těmito dvěma lepší a jak se správně rozhodnout

Zde jsou základní informace, které potřebujete vědět, abyste si vybrali ty nejlepší těstoviny mezi těstovinami taženými do bronzu nebo teflonem.

Milovníci těstovin už vědí, jakou volbu a jaký typ těstovin dát přednost, když se ocitnou před regálem supermarketu. Ne každý ale ví, jaké jsou rozdíly mezi těstovinami taženými do bronzu a těstovinami taženými teflonem. A především co je lepší koupit.

Právě proto, aby se každý mohl lépe orientovat při výběru druhů těstovin v prodeji, uvádíme základní informace, které je třeba znát. Vyjděme z charakteristiky těstovin tažených do bronzu a odlišností od těstovin tažených teflonem.

Jsou lepší bronzové nebo teflonem tažené těstoviny?

Řekněme, že dobré těstoviny jsou ty, které mají nejřemeslnější zpracování a které procházejí a pomalé sušení ne při vysokých teplotách, díky čemuž je kvalitnější na nutriční úrovni, protože zachovává proteiny přítomné v pšeničné krupici. Očividně ale nemluvíme o čerstvých těstovinách, ale spíše o sušených těstovinách, zpracovaných tažením.

Krátké těstoviny tažené bronzem a teflonem (Buttalapasta.it)

Kreslení není nic jiného než proces formování těstoviny v různých formátech. To znamená, že lisované těsto prochází trubkou, která končí na tvarovaném panelu, nazývaném matrice, skrz kterou je těsto procházející rotujícími noži krájeno a má tvar rigatonu, fusilli, pennetta atd.

Je zřejmé, že součástí tohoto mechanismu mohou být v bronzu, as ty z minulosti nebo v teflonu, modernější. A těstoviny, které vyjdou, mají určité rozdíly. V první řadě cena. Bronzově tažené těstoviny obecně stojí více než ostatní druhy. Kromě ekonomického faktoru to poznáte takto.

Bronzově tažené těstoviny mají drsný a porézní povrch, který je patrný pouhým okem, jejich barva je matná, absolutně neprůhledná. Chcete-li pracovat s bronzem, vyžaduje vysoce kvalitní krupici vysoký obsah bílkovina to natolik, že v průměru dobré do bronzova tažené těstoviny obsahují kolem 12-13 % bílkovin na 100 gramů.

Místo toho Teflonem tažené těstoviny obecně má hladký a lesklý vzhled a jasnou a intenzivní barvu. S teflonovou extruzí je možné použít i zrna nepříliš kvalitní a s nízkým obsahem bílkovin.

Je zřejmé, že na nutriční úrovni tyto aspekty ovlivňují kvalitu a celkový obsah bílkovin. Tento proces navíc umožňuje sušení při vysokých teplotách, což je detail, který usnadňuje a urychluje výrobu.

V konečném důsledku jsou kvůli potřebám trhu (nízké náklady a množství vyrobených těstovin) nejlevnější těstoviny tažené teflonem, zatímco těstoviny tažené bronzem jsou bezpochyby nejhodnotnější a nejblíže velké italské tradici. S oběma můžete něco udělat recepty na chutné těstoviny pro všechny příležitosti.

The post Bronz nebo teflon tažený? Které těstoviny jsou mezi těmito dvěma lepší a jak se správně rozhodnout appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek