Šéfkuchař Bruno Barbieri pro rubriku ‚To se dělá takhle‘ odhaluje tajný recept na masové kuličky s mateří kašičkou: nenapodobitelné!
Milovaný v každé verzi, masové koule mají na stole vždy velký úspěch. A když je pak připravíme Bruno Barbierijsme si jisti, že tyto budou na stole opravdu hvězdné!
‚Masové kuličky, která vášeň“, to je název jedné z kuchařských knih, které napsal oblíbený šéfkuchař a porotce Masterchef. Ve skutečnosti není náhoda, že se mu přezdívá „král masových kuliček‚. Jak se tedy nemůžeme spolehnout na jeho tajný recept udělat opravdu úžasné karbanátky s omáčkou? Podívejme se hned jak je připravit!
Masové kuličky s omáčkou podle Bruna Barbieriho: tajný recept
The Masové kuličky v rajčatové omáčce jsou určitě jedním z nejchutnějších a nejjednodušších druhých chodů na přípravu. Šéfkuchař se však stará o to, aby byl tento pokrm skutečně lahodný Bruno Barbieri který nám u příležitosti Dne matek prozradil tajný recept na své karbanátky s omáčkou: opravdový triumf chutí, který si nesmíte nechat ujít. Jak se připravují? Prozradil nám to v rubrice vaření ‚Takhle se to dělá‘. Pojďme se na to podívat kompletní recept!
Ingredience:
- 3 plátky starého chleba
- 1/2 sklenice mléka
- 800 g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 plátek uzené provoly
- 300 g rajčatové dřeně
- 1/2 lžičky rajčatové pasty
- 1 červená paprika
- 2/3 snítky rozmarýnu
- 1 snítka petrželky
- 1 snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- Sušené oregano podle chuti
- Muškátový oříšek
- 1 chilli paprička
- 1 šalotka nebo cibule
- 2 stroužky česneku
- 00 mouky podle chuti
- 1 kostka sádla
- 2-3 kousky másla
- Extra panenský olivový olej dle chuti
- Sůl a pepř na dochucení
Příprava:
- Odstraníme kůrku z zatuchlý chléb a dáme namočit do misky s mlékem
- Když je nyní drobenka dobře změklá, vyjmeme ji, vymačkáme, aby se odstranilo všechno přebytečné mléko a dáme do mísy a přidáme k tomu všechny ostatní ingredience.
- Poté spojíme mleté maso, vejce, sůl a pepř, parmazán, nasekaná petrželka, muškátový oříšek a nasekaný čerstvý rozmarýn. Hněteme, aby se ingredience spojily a získaly homogenní a kompaktní těsto, které dáme alespoň na pár hodin do lednice.
- Připravíme si džus mezitím. Dáme do pánve sádlo, olej a stroužek česneku, šalotka, paprika nakrájená na nudličky, rozmarýn, bobkový list a chilli paprička. Necháme zhnědnout a poté přidáme rajčatová dřeň, koncentrát a oregano. Promícháme a necháme vařit
- Těsto vyndáme z lednice a tvoříme karbanátky, které jim dávají kulatý tvar. Přidejte malý kousek do středu každé masové kuličky uzená provola. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, do kterého přidáme tymián, česnek, rozmarýn a máslo a když je hodně horko, karbanátky moukou a ponoříme je do oleje. Necháme je vařit do zlatova. V tu chvíli je slijeme od oleje a dáme do zapékací mísy, ve které si do základu přidáme omáčku
- Pro dochucení můžeme přidat vločky másla, celé vejce, sůl a pepř. V tuto chvíli můžeme upéct asi 30 minut při teplotě 180°
- Jakmile jsou připraveny, zbývá je pouze přinést na stůl!
The post Bruno Barbieri prozradí tajný recept na matčiny masové kuličky a omáčku, web se zblázní appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.