Celé pečené jehně na grilu - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

1 rok starý 106


Grilování celého jehněte je zlatý hřeb každé letní sezóny. 🐑 Šéfkuchař Roman Paulus vám přehledně ukáže, jak na to. Samozřejmě budete potřebovat jehně a navíc i dostatek času. V solném roztoku byste ho totiž měli mít naložené alespoň týden předtím, než se s ním pustíte na gril. 🔥 Naučíte se i marinádu, kterou budete celé jehně po dobu jeho opékání potírat. Výsledkem bude zábava pro všechny návštěvníky na několik hodin a neustálé chození si pro přídavky! 🍽 Co největšího jste kdy grilovali? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/cele-pecene-jehne-na-grilu Suroviny: - celé vykuchané jehně bez hlavy - grilovaná zelenina - tzatziki Solný roztok: - 1 l vody - 40 g soli - 5 stroužků česneku - 10 kuliček nového koření - 25 kuliček černého pepře - 5 bobkových listů - 10 kuliček jalovce - 1 větvička čerstvého rozmarýnu Marináda: - 2 lžíce mleté sladké papriky - 2 lžíce mleté pálivé papriky - 2 lžíce římského kmínu - 5-10 stroužků česneku - hrst čerstvého rozmarýnu - hrst čerstvého tymiánu - 500 ml extra panenského olivového oleje




Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Zdroj