Grilování celého jehněte je zlatý hřeb každé letní sezóny. 🐑 Šéfkuchař Roman Paulus vám přehledně ukáže, jak na to. Samozřejmě budete potřebovat jehně a navíc i dostatek času. V solném roztoku byste ho totiž měli mít naložené alespoň týden předtím, než se s ním pustíte na gril. 🔥 Naučíte se i marinádu, kterou budete celé jehně po dobu jeho opékání potírat. Výsledkem bude zábava pro všechny návštěvníky na několik hodin a neustálé chození si pro přídavky! 🍽 Co největšího jste kdy grilovali?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/cele-pecene-jehne-na-grilu
Suroviny:
- celé vykuchané jehně bez hlavy
- grilovaná zelenina
- tzatziki
Solný roztok:
- 1 l vody
- 40 g soli
- 5 stroužků česneku
- 10 kuliček nového koření
- 25 kuliček černého pepře
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček jalovce
- 1 větvička čerstvého rozmarýnu
Marináda:
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 2 lžíce mleté pálivé papriky
- 2 lžíce římského kmínu
- 5-10 stroužků česneku
- hrst čerstvého rozmarýnu
- hrst čerstvého tymiánu
- 500 ml extra panenského olivového oleje