Cesta černého čaje z plantáže až do šálku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 57


Patříte mezi lidi, kteří si k snídani dopřávají čaj? 🫖 A nebo se raději vydáváte britskou cestou a šálek čaje si vychutnáváte odpoledne? ☕ Ať už tak, nebo tak, mohlo by vás zajímat, jak se takový čaj pěstuje a vyrábí. Šéfkuchař Roman Paulus během své cesty po Srí Lance objevoval i to, jak vzniká pravý a voňavý cejlonský čaj. Podíváte se s ním na čajovou plantáž i do továrny, kde se sklizené lístky následně zpracovávají. Ještě před finálním zabalení se musí čaj vysušit, rozdrolit, fermentovat, opražit a nakonec vyčistit od zbytků stonků. Je to dlouhý proces, ale, jak dobře víte, výsledek rozhodně stojí za to. 🍃 Jaký čaj máte nejraději vy? Napište nám to! A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/cesta-cerneho-caje-z-plantaze-az-do-salku

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

0:00 Úvod 0:48 Jak se připravuje čaj v továrně 1:08 Sušení čaje v sušárně 1:38 Drolení čaje 2:32 Pražení čaje 3:15 Třídění čaje 3:28 Čištění čaje 4:00 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek