Chcete se dokonale opálit? Zde jsou potraviny, které rozhodně musíte jíst

před 1 rok 37
Chcete se dokonale opálit? Zde jsou potraviny, které rozhodně musíte jíst

Léto je za námi a mnozí se nemohou dočkat, až se opálí. Pro lepší opálení existují potraviny, které vám s tím pomohou

Léto se blíží, zbývá jen velmi málo a někteří už tam jsou moře, připraveni vystavit se teplým slunečním paprskům. Cílem je užívat si mořskou vodu, dýchat čistý vzduch, relaxovat, povídat si s přáteli, hrát plážový volejbal a mezitím opálení jak by mělo. Třeba se opálit při čtení dobré knihy na lehátku a popíjení koktejlu. Příležitostí je mnoho.

Samozřejmě musíme pamatovat na to, že vystavování se slunci má své výhody, ale je důležité věnovat stejnou pozornost tomu, abychom si nepoškodili pokožku spálením. Vždy je třeba mít na paměti že je vhodné omezit pobyt na slunci ve špičce, tedy mezi 10:00 a 16:00, protože v tomto období jsou paprsky obzvláště intenzivní.

Dále je také ideální vybavit se krémy vhodnými pro vaši pokožku, abyste se ochránili a měli správné opálení. Od některých přichází i platná pomoc při opalování potravinykteré nejenže obsahují prospěšné vlastnosti, ale nazývají se „potraviny na opalování“.

Opalovací potraviny: co jsou a jaký je jejich přínos

Příroda k nám přichází mnoha způsoby, a pokud se nad ní dobře zamyslíme, potraviny obsahují mnoho prospěšných principů, které věda vynesla na světlo a které jsou člověku dostupné.

No, možná ne každý ví, že konzumace ovoce a zeleniny je lék na opalování. Vlastně tím, že jím potraviny jako např mrkev, hlávkový salát, čekanka, salát, melouny, paprika, rajčata, meruňky atd., stimuluje se tvorba melaninu a následně opálení. To se potvrzuje Coldirettikterý také vysvětluje, jak mohou tyto potraviny, které jsou sezónním ovocem a zeleninou, plné tekutin a minerálních solí, chránit před úpalem a následky velmi vysokých teplot.

Tyto potraviny obsahují hodně vitamínu A, který stimuluje tvorbu melaninu, a tím usnadňuje zcela přirozené opálení. Ergo je dobré preferovat podle Coldirettiho mrkev, která obsahuje hodně vitamínu A, čekanky, meruňky, jahody, třešněvšechny potraviny, které obsahují zmíněný vitamín.

Kromě přirozeného opálení vám konzumace ovoce a zeleniny pomáhá zůstat zdraví a bojovat proti volným radikálům, které pocházejí z přílišného vystavování se slunci. Ovoce a zelenina navíc plní i funkci zahánění žízně, dodávají našemu tělu vitamíny a pomáhají střevům, protože jsou bohaté na vlákninu.

The post Chcete se dokonale opálit? Zde jsou potraviny, které rozhodně musíte jíst appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek