Chcete si udělat tiramisu a chybí vám mascarpone? Nebojte se, s pouhými 2 ingrediencemi to vyřešíme hned!

před 1 rok 109
Chcete si udělat tiramisu a chybí vám mascarpone? Nebojte se, s pouhými 2 ingrediencemi to vyřešíme hned!

Rozhodli jste se připravit pěknou pánev tiramisu a po otevření lednice jste zjistili, že nemáte žádné mascarpone? Udělejte to doma!

Když nemáte k dispozici mascarpone na přípravu lahodného tiramisu (ale i jiné recepty, které ho obsahují v seznamu surovin), máte tři možné cesty. Prvním je opustit myšlenku vyrobit tento konkrétní recept. Druhým je použití alternativních přísad za účelem nahrazení chybějící přísady. Konečně třetí možností je udělat si mascarpone doma!

A my vám přinášíme recept na domácí mascarpone rychle a snadno. Uvidíte, že mascarpone, které koupíte v supermarketu, vám nebude chybět, jsme si jisti, že vám bude chutnat víc a budete ho chtít dělat častěji! Zde je návod, jak si vyrobit domácí mascarpone v několika jednoduchých krocích.

Recept na domácí mascarpone

Věděli jste ale, že domácí mascarpone je rozhodně originálnější než to, které najdete v chlazených pultech supermarketů a které si obvykle koupíte, když chcete připravit dezerty nebo jiná jídla vyžadující tuto surovinu? A věděli jste, že mascarpone není nic jiného než tuková část smetany získaná z mléka?

Mascarpone, recept na domácí přípravu – buttalapasta.it

Dá se usuzovat, že ze smetany snadno a s jednou přísadou navíc, tedy citronovou šťávou, získáte vynikající domácí mascarpone. V tomto okamžiku můžete sledovat recept na tiramisu klasika bez problémů!

Ingredience

  • Jeden litr čerstvé tekuté smetany
  • 15 ml citronové šťávy, což odpovídá přibližně dvěma polévkovým lžícím

Příprava

  1. Začněte tam příprava receptu na domácí mascarpone nalévání čerstvý tekutý krém uvnitř hrnce, umístěte jej na mírný oheň a přiveďte na teplotu 85 stupňů. V tomto případě je nutné mít k dispozici kuchyňský teploměr pro přesnou kontrolu teploty krému.
  2. V tomto okamžiku vypněte teplo a přidejte citronovou šťávu, směs šlehejte šlehačem asi pět minut. Poté nechte vše asi deset minut odpočinout
  3. V tomto okamžiku vezměte a plátěná nebo lněná kuchyňská utěrka, musí být čistý, ale bez látek, jako je aviváž nebo parfémy na prádlo. Obsah rendlíku vložte do utěrky a dejte do cedníku.
  4. Přikryjte pokličkou a cedník s talířem vespod dejte asi na 24 hodin do lednice.
  5. Vložte mascarpone do vzduchotěsné nádoby a spotřebujte do dvou až tří dnů.

A pokud chcete vědět, které jsou nejlepší sladké recepty s mascarpone nenechte si ujít naši sbírku!

The post Chcete si udělat tiramisu a chybí vám mascarpone? Nebojte se, s pouhými 2 ingrediencemi to vyřešíme hned! appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek