Chléb a med: pravda, kterou nikdo neříká

před 10 měsíce 30
Chléb a med: pravda, kterou nikdo neříká

Je opravdu zdravé snídat chléb a med? Zde je vše, co potřebujete vědět o Světovém dni včel

Slaví se 20. květen Světový den včel zamyslet se nad vzácným přínosem těchto opylovačů, kteří nám dávají med, pyl, mateří kašičku, vosk a propolis. Užitečné potraviny pro lidské zdraví. Není náhodou, že chléb a med byly ingredience snídaní našich prarodičů, tyto potraviny ve své jednoduchosti dokázaly dodat energii a výživu k tomu nejlepšímu začátku dne.

V minulosti neexistovaly žádné průmyslové snacky bohaté na tuky a ultracukr, žádné čokoládové cereální tyčinky nebo jiné produkty, které jsou dnes široce používány. Za dob mých prarodičů bylo doma málo jídla, ale chléb nikdy nechyběl.

A med, který je přírodním produktem bez data spotřeby, by mohl být skladován ve velkém množství po dlouhou dobu. Snídaně s chlebem a medem je samozřejmě často doporučována i dnes odborníky na výživu, ale musíte být také trochu opatrní, pokud se rozhodnete jíst chléb a med k snídani. Pojďme zjistit proč.

Světový den včel: Zjistěte, co se stane, když sníte chléb a med

Začít den krajícem chleba namazaným medem není pochyb různé výhody pro tělo. Nutriční vlastnosti medu jsou známé, tato přírodní potravina je bez cholesterolu a pomáhá snižovat špatný cholesterol (LDL). Kromě toho obsahuje minerální látky jako vápník, železo a hořčík, vitamín C, enzymy a antioxidanty, fenolové kyseliny a flavonoidy.

Je také považován za spojence střeva díky svému přímému působení na střevní bakteriální flóru a přítele srdce a metabolismu. Podceňovat nelze tedy ani antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, pro které je známý jako přírodní prostředek proti všem neduhům, které postihují dýchací cesty (bolesti v krku, kašel, faryngitida, laryngitida, nachlazení atd.).

Vedle všech těchto prospěšných vlastností je však třeba vrhnout i světlo aspekty, kterým by měl každý věnovat pozornost. Ve skutečnosti by si ti, kteří mají problémy s nadváhou, měli dávat pozor na množství zkonzumovaného medu každý den, protože se stále jedná o velmi kalorickou potravinu (300 kalorií na 100 gramů). Takže je v pořádku i jíst sladkosti s medemale také musíte cvičit každý den, abyste se vyhnuli riziku přibírání na váze.

Pro zdravou výživu je také dobré zvolit a celozrnný chléb na které namazat med, aby nedošlo ke zvýšení hladiny cukru v krvi, zvláště při cukrovce. Ve skutečnosti má med sám o sobě nízký glykemický index, ale bílý chléb jej zvyšuje, což se ukazuje jako nevhodné pro osoby s cukrovka.

Závěrem, pokud chcete snídat med každý den a nemáte problémy s váhou, rozhodněte se pro celozrnné pečivo na namazání a nepřekračujte dávku indikovanou odborníky, což je jedna lžička medu denně ( asi 10 gramů).

The post Chléb a med: pravda, kterou nikdo neříká appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek