Tyto recepty s bok choy díky nim oceníte tento druh zeleniny hojně využívaný v asijské kuchyni. Chuť čínského zelí je podobná zelí, ale je jemnější a méně intenzivně voní. Takže ti z vás, kteří to nepreferují, se budou určitě líbit uvařit zelí kvůli tomuto jeho přeběhnout.
Recepty z čínského zelí, které musíte znát a užívat si
The čínské zelí nebo Pekingské zelí je také známý pod svým jménem pak choiale také se nazývá bok–choy. Je to zelenina charakteristická masitými a zvláště křupavými listy s jemnou a lehce nahořklou chutí. Zde je několik chutných receptů, ve kterých ji můžete použít.
Pamatujte, že čínské zelí můžete přinést na stůl i po orestování na pánvi jako jiné druhy dlouhé zelené listové zeleniny, nebo ho po uvaření uvařit v troubě. Můžete si ho připravit například gratinovaným přidáním plátku másla nebo extra panenského olivového oleje, vydatnou posypkou strouhaného sýra a strouhankou ochucenou svazkem jemně nasekané petrželky.
The post Čínské zelí: použijte ho v těchto lahodných receptech appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.