Club sendvič neboli Klubový sendvič je oblíbený pro svou chuť a vydatnost, ideálně tak poslouží jako rychlý oběd či večeře. No řekněte sami, pořádná porce šunky, slaniny, sýru, a to všechno propojené tatarskou omáčkou Hellmann's. Už se vám sbíhají sliny? Tak hurá do přípravy!
Ingredience
- 12 plátků toastového chleba
- 8 lžic tatarské omáčky Hellmann's
- 12 plátků krůtí šunky nebo 4 plátky pečených krůtích prsou
- 6 plátků kuřecí šunky
- 8 plátků slaniny
- 4 plátky čedaru
- 4 listy hlávkového salátu
- 2 rajčata
- 1/2 červené cibule nakrájené na tenké plátky (nemusí být)
- sůl a pepř podle chuti
- máslo nebo olej na opečení
Příprava
Na čistou plochu rozložte 12 plátků toastového chleba opečených dozlatova. Každý plátek chleba potřete z jedné strany dostatečným množstvím tatarské omáčky.
Na čtyři plátky chleba rovnoměrně navrstvěte plátky krůtího masa nebo krůtích prsou. Přidejte vrstvu rajčat a plátky sýru čedar. Poté přidejte plátek chleba opět shora potřený tatarskou omáčkou, abyste vytvořili prostřední vrstvu sendviče. Na tatarskou omáčku navrstvěte listy salátu, plátky slaniny, plátky červené cibule a nakonec kuřecí šunku. Nyní vezměte poslední plátek chleba a stranou potřenou tatarskou omáčkou ho přeložte přes sendvič.
Do každého sendviče zapíchněte 4 párátka a poté je rozřízněte šikmo napříč tak, aby vznikly malé trojúhelníky. Díky párátkům budou sendviče pěkně držet pohromadě.
Sendviče ihned podávejte s oblíbenou přílohou, jako jsou bramborové hranolky, salát nebo nakládaná zelenina. Dobrou chuť!