Máte tušení, co je to tapioka? Anebo maniok? 🤔 Jedná se o dvě různá pojmenování jednoho a totéž – hlízy keře rostoucího v tropech po celém světě. Šéfkuchař Roman Paulus se během své cestě po Srí Lance podíval blíže i na tapioku a teď vám ukáže, jak roste i jak se sklízí. Dozvíte se, že se používá podobně jako brambory, ale také se mele na jemnou mouku. 🥔 Nakonec si ještě s jeho pomocí připravíte jednoduché tapiokové chipsy, které mohou sloužit jako originální příloha anebo jen jako pochoutka k televizi – nejlépe s chilli salsou nebo mangovým čatní. 🥭 Už jste maniok neboli tapioku někdy vyzkoušeli?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/co-je-to-tapioka-a-jak-pripravit-chipsy
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:26 Hlíza manioku
1:10 Smažení lupínků manioku na pánvi
2:03 Závěr a servírování