Co se stane, když pijete heřmánek každý den? Efekty se vám nemusí líbit

před 10 měsíce 51
Co se stane, když pijete heřmánek každý den? Efekty se vám nemusí líbit

Přemýšleli jste někdy, co se stane, když pijete heřmánek každý den? To, co se chystáte objevit, vás může nechat beze slov.

Tam heřmánek je to velmi stará léčivá bylina, která se může pochlubit řadou velmi silných prospěšných vlastností pro zdraví těla. Obvykle se používá pro svůj relaxační účinek k potlačení úzkosti a stresu a na podporu spánku. Tím to ale nekončí, protože může mít i alternativní využití, o kterých málokdo ví.

Ale co když ho pijete každý den? Jsme si opravdu jisti, že to, co se původně zdálo být cennými přínosy, se pak nemůže změnit v nežádoucí účinky?

Pokud nechcete mít žádná nemilá překvapení, doporučujeme pokračovat ve čtení našeho dnešního článku. V dalších odstavcích vysvětlíme co se může stát s tělem po delším příjmu heřmánku.

Co se stane, když pijete heřmánek každý den? Ani si nedokážete představit, co se s vaším tělem může stát

Jak jsme předpokládali, heřmánek je to přípravek s uklidňujícím a sedativním účinkem, který působí přímo na náš nervový systém. Může mít také sekundární účinky, jako je usnadnění spánku, podpora gastrointestinálních aktivit tím, že působí proti nepříjemným křečím a bolestem břicha a vykonává protizánětlivé aktivity zmírněním poruch, jako je syndrom dráždivého tračníku, meteorismus a plynatost.

dále pravidelně pít heřmánek může být velmi užitečný pro ty, kteří trpí migrénami a pro posílení imunitního systému prevencí nachlazení, kašle, chřipky a dalších sezónních onemocnění. Konečně může mít také významné výhody pro ochranu zdraví pokožky.

Například, konzumujte heřmánek každý den udržuje pokožku zdravější a jasnější díky přítomnosti antioxidantů, které bojují proti volným radikálům. Kromě toho bojuje proti kožním vadám, jako je akné, černé tečky a kožní vady.

Ale tady to nekončí, protože nejen pít heřmánek Je to dobré pro tělo, ale aplikace použitých sáčků na pokožku může být také skutečným všelékem! Po vychladnutí je lze použít k výrobě mimořádných kosmetických obkladů k vyfouknutí váčků pod očima a redukci tmavých kruhů. Dále je lze použít ke zklidnění kožních lézí a popálenin.

Buďte však opatrní, protože kromě mnoha výhod, pokud je užíváte v nadměrném množství, heřmánek může vyvolat takzvaný paradoxní efekt, to znamená, že může způsobit podrážděnost a neklid. Kromě toho může u rizikových jedinců vyvolat alergické reakce.

The post Co se stane, když pijete heřmánek každý den? Efekty se vám nemusí líbit appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek