Dá se znovu použít pečicí papír? Odborník objasňuje nejčastější chybu

před 10 měsíce 112
Dá se znovu použít pečicí papír? Odborník objasňuje nejčastější chybu

Pečicí papír je jedním z nejpoužívanějších nástrojů v kuchyni díky své schopnosti zabránit přichycení jídla, ale dá se použít vícekrát?

Co by to bylo za svět bez pečícího papíru? Od doby, kdy se objevil v obchodech, záhy způsobil revoluci ve způsobu přípravy pokrmů a jeho kvality začali oceňovat amatérští kuchaři nebo hospodyňky. Ve skutečnosti je to vynikající systém pro vaření s menším množstvím tuku, a to nejen sladkostí nebo slaných pokrmů připravovaných v troubě, ale také celé řady lahůdek připravovaných na pánvi.

Mnozí se ptají, jestli pečicí papír lze znovu použít, aby se dosáhlo větší výtěžnosti a méně odpadu, ale je možné vařit různá jídla na stejném listu pečícího papíru? Podívejme se, co říkají odborníci, protože tuto chybu, běžnou pro mnohé, jste již pravděpodobně udělali, a pak je dobré změnit kurz!

Pečící papír, lze jej použít vícekrát? Pokud máte pochybnosti, zde je odhalená pravda

Pečicí papír umožňuje vařit jídlo bez tuku díky tomu, že je vyroben z voděodolných látek, které zabraňují přichycení jídla ke dnu pánví. Někdy se také používá pro vaření na pánvích, právě proto, aby se jídlo nedostalo do kontaktu se dnem nepřilnavých pánví.

Pečicí papír, tipy, jak jej nejlépe použít (a znovu použít) – buttalapasta.it

To je případ karbanátků nebo hamburgerů, ale také steaků, vaření bez dalších tuků, ale pouze s těmi, které přirozeně vycházejí z masa. Vyrábí se z ní také receptury ve fólii, jako nap pečený losos, například. Další skvělé využití Pečicí papír je ten, který se používá, když potřebujete smažit malá množství nebo pokud máte k dispozici málo oleje.

Pravděpodobně jste už někde slyšeli nebo četli, že pečicí papír lze z ekologického hlediska několikrát znovu použít, aby produkoval méně odpadu a také ušetřil vaši peněženku. Ale Nejlepší je tento produkt znovu použít, jinak může mít škodlivé účinky na vaše zdraví? Odborníci doporučují nepoužívat pečicí papír pro vícenásobné vaření. Zejména pokud se provádí po nějaké době, protože látky uvolňované potravou mohou být kontaminovány bakteriemi, a tudíž mohou „špinit“ i nové potraviny. A to je nejčastější chyba mnoha lidí.

Jediná povolená a bezpečná výjimka pro zdraví je to v případě, kdy se vaří různé potraviny po sobě, v tomto případě je možné použít stejný list pečicího papíru, ale vždy bez překročení teploty 200/220 stupňů, jinak může pergamen uvolňovat škodlivé látky na jídla.

The post Dá se znovu použít pečicí papír? Odborník objasňuje nejčastější chybu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek