Dobře se najíst a přitom utrácet málo nebylo nikdy tak snadné a dostupné pro všechny peněženky. Stačí si vybrat místo, kde se podává degustační menu, a jídlo bude pohádkové!
Je to vlastně alternativní, ale opravdu nezapomenutelný způsob vychutnávání jídla. V tomto případě je to stejné kuchař, který stanoví cenu a pokrmy, které se mají podávat: jde tedy o pevné menu. Je zřejmé, že pokud chcete extra porci něčeho, co se vám obzvlášť líbilo, stačí, když o to požádáte, a bude vám to doručeno během okamžiku. Mezi různými jídly není na výběr, proto je degustační menu považováno za jakousi prezentaci restaurace i samotného šéfkuchaře.
Je zřejmé, že toto není způsob stravování pro každého. Ve skutečnosti jsou tací, kteří preferují obvyklé à la carte menu se seznamem různých jídel podávaných v restauraci, ze kterých si mohou vybrat. Stále existuje mnoho lidí, kteří rádi vytvářejí chuťové kombinace na poslední chvíli, i když mají ve zvyku svěřovat své zdraví šéfkuchaři důvěřovat degustačním menu, dokonale vyvážené a velmi neodolatelné.
I pevná cena je pro zákazníky prakticky nepostradatelným lákadlem, protože kvalita je vždy vysoká. To je umožněno tím, že náklady na suroviny, které musí kuchař nést při přípravě obou menu, jsou různé: degustační menu ve skutečnosti umožňuje značné ekonomické úspory. Proto v restauraci můžete podávat pokrmy připravené z kvalitních produktů ještě konkurenceschopnější cenu. A zdá se vám to málo? Mnoho restaurací se však rozhodlo prezentovat obě možnosti menu, takže vedle degustačního menu podávají také à la carte menu ve dvou různých nosičích menu. Zkusme to lépe pochopit.
Degustační menu, tajemství věrnosti zákazníků
To je nový trend, který se v současnosti stává populárním ve světě restaurací. Mnohem jednodušší na přípravu a také levnější z ekonomického hlediska, totéž nelze říci o jeho strukturování. To závisí na tom, že degustační menu představuje své vlastní duše restaurace a srdce šéfkuchaře: vyrobené z nejlepších sezónních surovin, je to skutečná cesta chutěmi okamžiku. A průvodcem je sám šéfkuchař, který se na 100 % postaví nejen vařením, ale i přípravou něčeho prakticky neodolatelného, co si získá zákazníky a přesvědčí je, aby se druhý den vrátili.
Obvykle se jedno z těchto báječných menu skládá z aperitivu, masových nebo rybích pokrmů a pak je zakončeno dezerty. V zásadě existují tři typy degustační menu: první je typ jedna výstava které restaurace využívá k prezentaci plného potenciálu kuchyně restaurace. Obvykle se pohybuje od 9 do 50 jídel. Druhá je k párování ve kterém se pokrmy snoubí s dobře vybranými nápoji. Třetí je to dlouhé a úzké a považováno za klasiku, kde je 6-8 jídel prezentováno podle logického vlákna, aby se vytvořila soudržnost chutí a fantastických vůní.
The post Degustační menu ano či ne? Věci, které byste měli vědět, abyste si dobře vybrali appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.