Domácí čatní (kečup)

před 1 dekáda 250
Domácí čatní (kečup)

Základ pro pokrmy např. špagety, pizzu atd.  Máme rádi i jako přílohu k masu.

4 kg rajčat
1,5 kg cibule cibule
1 menší cuketa
1 palice česneku
3 jablka

6 kávových lžiček soli
1 kávová lžička mletého pepře
2 lžičky kari koření
5 lžiček sladké papriky (koření)
6 dcl cukr krystal (cca 3 hrnky)
6 dcl klasického octa
pálivá paprika (u nás dáváme 3 kolečka feferonky, záleží na vás, jak chcete mít pikantní:-) )

Rajčata a cibuli na jemno nakrájet do většího hrnce.  Cuketu, jablka a česnek nastrouhat (stačí hrubým struhadlem).
Vše okořenit a povaříme 30 minut, během vaření mícháme.
Horké nalít do vymytých (vypařených) sklenic a horké zavíčkovat.

Kečup: rozmixujte a sklenice sterilujte.

Dobrou chuť

K receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách zde: Domácí kečup

Vaříme doma Vaříme doma - Zavařování a kompoty Přečtěte celý článek