Domácí kefír z tibetské houby - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 362


Kefír má plno zdraví prospěšných účinků a nejlepší je, když si ho připravíte domácí. 😋 Budete k němu potřebovat v podstatě jen dvě suroviny – mléko a tibetskou houbu. Tu seženete buď od někoho ze svých přátel, nebo se můžete optat v obchodech se zdravou výživou, případně na internetu. 🍄 Samotná příprava je snadná a spočívá zejména ve správné péči o houbu – musíte zajistit, aby nepřišla do styku s kovem a aby byla před každým novým založením kefíru bez jakýchkoliv nečistot. Stačí jen dodržovat návod šéfkuchaře Romana Pauluse a máte vystaráno! 💪 Už jste někdy domácí kefír vyzkoušeli? Suroviny: · 3 lžíce kefírová kultura – tibetská houba · 0,5 l čerstvé plnotučné mléko A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-kefir-z-tibetske-houby

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:30 Scedění při sítko 1:00 Propláchnutí houby 1:28 Založení nového kefíru a temperování 1:50 Jak užívat 1:58 Příznivé účinky 2:22 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek