Domácí máslo ze šlehačky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 5 měsíce 10


Na to, abyste si vyrobili domácí máslo, nepotřebujete žádné speciální zařízení – bude vám k tomu stačit kuchyňský robot a tento návod od šéfkuchaře Romana Pauluse. 👨‍🍳 Máslo připravíte i z klasické šlehačky, ale nejlépe se na jeho výrobu hodí 40% smetana, po jejímž vyšlehání vám v robotu zbude čerstvé máslo a lahodné podmáslí, které si můžete dát jen tak, nebo ho použít třeba při přípravě domácího smoothie. Máslo pak už stačí jen tzv. „vyprat“ a dochutit podle toho, co máte rádi. 😋 Někomu bude stačit troška soli, jiní si mohou pochutnat na chilli nebo bylinkovém másle. 🧈 Dejte nám vědět, jak se vám to povedlo! Suroviny: · 1 l smetana ke šlehání (40 % tuku) · 1 špetka sůl A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-maslo-ze-slehacky

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes: 0:00 Úvod 0:05 Šlehání smetany v robotu 1:16 Vykapání másla a vyprání ve studené vodě 2:04 Dosolení, dochucení másla bylinkami 3:05 Zabalení másla a uchování 4:00 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek