Domácí rohlíky bez lepku, mléka či vajec - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 90


Mohou být výborné rohlíky vyrobené bez lepku, vajec nebo mléka? 🤔 Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že rozhodně ano! Natočil video návod na bezlepkové rohlíčky z rýžové a pohankové mouky. Naučíte se nejenom založit těsto, ale také rohlíčky správně zamotat. 🥠 Kromě toho, že je pak posypete vším, co máte na rohlíkách rádi – tedy například mákem, kmínem mořskou solí nebo sezamovými semínky, můžete je pak místo sádlem potřít rostlinným olejem, pokud byste chtěli, aby rohlíky byly navíc veganské. S čím si na nich pochutnáte, už je pak zcela na vás. 🥐 Co to bude ve vašem případě? Suroviny: · 100 g rýžová mouka · 300 g bezlepková pečicí směs · 230 g hladká pohanková mouka + na podsypání · 5 g lžičky mletý mák · 5 g prášek do pečiva · 7,5 g sůl · 16 g čerstvé droždí · 9 g krupicový cukr · 375 ml voda · 45 g vepřové sádlo + na potření · na posypání mák, kmín nebo sůl A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-rohliky-bez-lepku-mleka-ci-vajec

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Příprava těsta a vypracování 0:50 Vykynutí těsta 0:56 Vyválení těsta a tvarování rohlíků 1:53 Pomazání sádlem, ozdobení kmínem, solí 2:22 Pečení 2:35 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek