Inspirujte se receptem, který food blogerka Markéta Pavleje připravila ve spolupráci s kuchyňským robotem Chef Baker.
Více o schopnostech kuchyňského robota Kenwood Chef Baker odhalte na www.kenwoodworld.com/cs-cz nebo se rovnou přijďte podívat na kuchařskou show Markéty Pavleje na Apetit Pikniku.
A níže konečně slíbený recept na Markétiny domácí těstoviny se šalvějí:
Suroviny
mouka 400 g
hladká pšeničná nebo hladká semolinová mouka
Náplň na 45 velkých raviol:
Postup
Pomocí robotu uhněťte těsto, které následně vyválejte pomocí nástavce na ploché těstoviny. Rozložte těsto na vál, překrojte na polovinu, na dva stejné pláty. V míse smíchejte suroviny na náplň.
Na jeden z plátů pomocí lžičky klaďte hromádky náplně. Markétin plát byl široký 14 cm, ravioly tak měly rozměr 7 x 7 cm. Na šířků food blogerka dávala dvě hromádky náplně, další o 7 cm dál. Mezery mezi náplní lehce navlhčila vodou pomocí štětce. Lépe pak přilne druhá vrstva plátu, kterou na tu první překlopte. Pomocí rádýlka, nože nebo speciálního tvarovátka těsto vykrájejte. Na závěr každý kousek vezměte do ruky a dohlédněte na to, aby těsto opravdu přilnulo a náplň nikde neutíkala.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu silně osolenou vodu. Až bude vřít, přidejte do ní ravioly a vařte je 3-4 minuty. Mezitím si na nízký výkon v pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm šalvějové listy. Dejte pozor, aby se máslo nepřepálilo. Lístky jsou hotové, když změní konzistenci a začnou být křupavé. Tou dobou bude mít i máslo oříškovou barvu a vůni. Servírujte ravioly polité šalvějovým máslem, ozdobené šalvějovými čipsy s trochou parmazánu.
Apetit magazín
KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...