Už jste někdy slyšeli název „gougère“? 🤔 Pokud ještě ne, o mnoho jste přišli, tak to pojďte napravit! Gougère je něco jako sýrová profiterolka, tedy francouzská jednohubka z odpalovaného těsta. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, abyste si ji mohli připravit i doma a oslnit s ní všechny své silvestrovské hosty. 🥳 Zjistíte, jak připravit odpalované těsto (je to snazší, než jste si určitě mysleli) i jak ho doplnit čedarem a sýrem s modrou plísní. Pečení trvá jenom 15 minut a pochutnat si můžete buď jen tak, nebo třeba se svou oblíbenou pomazánkou. 😋 S čím si je dáte vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/gougere-syrove-jednohubky-z-odpalovaneho-testa
Suroviny:
- 250 g vody
- 80 g másla
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- špetka muškátového oříšku
- 150 g hladké mouky
- 5 vajec „M“
- 130 g cheddaru
- 120 g sýra s modrou plísní