Sehnat v obchodech a pekárnách kvalitní hamburgerové bulky není vždy úplně snadné. Pokud nemáš dobrého dodavatele, je nutnost naučit se péct vlastní.
Já vyzkoušel recept podle Florentýny Zatloukalové, která využívá v receptu tangzhong. Více o něm najdeš tady: https://www.pekarnomanie.cz/tangzhong/.
A s domácími bulkami ty hamburgery pak jinak chutnají 🍔😉.
Suroviny:
350 g hladké mouky (20 g do tangzhongu, 10 g do kvásku)
225 ml vlažného mléka (125 ml do kvásku, 100 ml do tangzhongu)
30 g čerstvého droždí
25 g cukru krupice (10g do kvásku, 15 g do těsta)
8 g soli
1 vejce pokojové teploty
2 žloutky pokojové teploty (1 do těsta, 1 na potření)
50 g másla pokojové teploty
1 lžička oleje
Kuchařku koupíte tady: https://www.mmgbutik.cz/doplnky-do-kuchyne/tehotnej-kuchar-chaluj-lip--kucharka/