Houbové speciality: Znáte shitake, portobello nebo shimeji? - R. Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 9 měsíce 47


Pokud máte rádi houby, měli byste zpozornět! 🍄 Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém představuje nejznámější i ty méně obvyklé druhy hub, které se dají ještě čerstvé koupit v obchodě. Kromě známých žampionů nebo hlívy ústřičné se podíváte i na portobello, které se často používá jako náhrada masa při grilování, anebo na shitake. To je populární zejména v asijské kuchyni a je základem například tradiční japonské miso polévky. 🇯🇵 Další houby možná ani nebudete znát – enoki a shimeji se používají také hlavně v asijské kuchyni, ať už syrové, nakládané nebo klasicky tepelně zpracované. 🔥 Jaké druhy hub patří mezi vaše nejoblíbenější? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/houbove-speciality-znate-shitake-portobello-nebo-shimeji

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:10 Žampiony 1:06 Hlíva 1:34 Hlíva královská 2:06 Portobello 2:38 Shitake 3:05 Enoki 3:30 Shimeji 3:50 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek