Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept

5 měsíce starý 17
Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept

Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept

Dušené hovězí maso společně s česnekem, houbami a šťouchanými bramborami chutná skvěle. Hovězí maso není nejlevnější, ale do tohoto receptu prostě patří. Tak proč si na něm jednou za čas nepochutnat. Uvidíte že si moc pochutnáte.

Video – hovězí na česneku s bramborami

DUŠENÉ MASO:

  • 1 cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 250 g čerstvých hub

  • 650 g hovězí zadní maso

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 l vývaru

  • ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
  • 2 lahůdkové cibulky

  • 100 g anglické slaniny

  • 800 g brambor

  • smetana

Tipy:

Šťouchané brambory lze použít jako přílohu například i k řízkům nebo karbanátkům.

Na šťouchané brambory se nejlépe hodí varný typ brambor C. Pokud je nemáme, tak varný typ B.

Dušené hovězí maso můžeme zjemnit ještě přidáním několika lžic smetany do omáčky na konci vaření.

Přehrát recept jako video:
video

2022-08-02

Vaříme s mozkem Vaříme s mozkem - Hlavní jídla Zdroj