Hovězí udon polévka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 2 roky 315


Pokud si chcete dopřát kus asijské kuchyně u sebe doma, vyzkoušejte třeba pšeničné nudle udon. 🍜 Tato japonská specialita – podobná tradiční polévce ramen – se skvěle hodí do vývaru podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. 🇯🇵 Kromě nám známých surovin – petržele, celeru, mrkve, zázvoru nebo česneku – v něm najdete i řadu exotických, jako jsou houby shitake nebo zelená řasa kombu. Silnou chuť mu pak dodají pečená hovězí žebra a vepřová nožička. Až budete mít vývar hotový, stačí přidat vařené hovězí maso a spoustu dobrot na ozdobení – například česnekové chipsy nebo smaženou tempuru. 😋 Už jste někdy podobnou polévku vyzkoušeli? A chutnalo vám? https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/hovezi-udon-polevka Suroviny (4 porce): Vývar: - 400 g hovězích kostí (žebra) - 1 vepřová nožička - 25 ml slunečnicového oleje - 50 g mrkve - 50 g celeru - 50 g petržele - 2 stroužky česneku - 20 g zázvoru - 80 g cibule - 5 kuliček nového koření - 10 kuliček černého pepře - 3 bobkové listy - 2,5 l vody - 10 g sušených hub Shitake (asi 5 hub) - 1 sušená řasa Kombu - 1 lžíce japonské omáčky Hon tsuyu - 1 lžíce saké - sůl - pepř Do talíře použijeme: - 300 g čerstvých udon nudlí - 4 lžíce sezamového oleje - 300 g hovězího zadního nebo roštěnce - 100 ml vody - 100 ml japonské omáčka Hon tsuyu - 100 ml lžíce saké - 1 menší cibule - 20 g zázvoru - 1 lahůdková cibulka - tenké proužky čerstvé pálivé papričky - 4 lžíce česnekových chipsů - 4 lžičky chilli oleje - 4 lžíce smažené tempury




Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek