Povaluje se vám doma spousta hrušek, na které už pomalu přestáváte mít chuť? 🍐 V takovém případě máte skvělou příležitost schovat si je na další měsíce (nebo klidně i roky) a zavařit výborný domácí hruškový kompot. 😋 Šéfkuchař Roman Paulus zná návod na ten nejjednodušší a dost možná i nejlepší. Naučí vás, jak připravit cukrový rozvar, jak ho správně okořenit, ale také, jak připravit sklenice s hruškami tak, aby kompot vydržel co nejdéle. ⏳ Z jakého ovoce máte kompot nejraději?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/hruskovy-kompot
Suroviny:
- 1 l vody
- 500 g krupicového cukru
- 4 hřebíčky
- 1 hvězdička badyánu
- 1,5 kg hrušek