Jak originálně podávat ovoce: nikoho by to nenapadlo, uděláte tak skvělý dojem

před 10 měsíce 52
Jak originálně podávat ovoce: nikoho by to nenapadlo, uděláte tak skvělý dojem

Víte, že se takto podává ovoce? Možná jste dosud udělali chybu, ale už ji nikdy nebudete muset opakovat. Už to nemusíte dělat, přemýšleli jste o tom někdy?

Myslíte si, že je možné postavit loď vyrobenou výhradně z ovoce? Možná se vám to bude zdát divné, ale tohle je maličkost trik který vám umožní podávat ovoce u stolu tím nejlepším způsobem, který udělá skutečný dojem. Budete muset provést některé kroky, zapsat si je a poté je doslovně zopakovat. Výsledek je zaručený a z vizuálního hlediska jednoduchý okázalý. Tento trik používají mnozí v několika velkých restauracích, budete potřebovat trochu ovoce a hodně trpělivosti, ale bude to stát za to.

Můžete si vybrat ovoce, které máte nejraději, doporučujeme použít meloun, a citrón, pomeranč, grapefruit, nějaké bílé hrozny, nějaké černé hrozny, nějaké tyčinky, alespoň dvacet centimetrů dlouhé a pár párátek. Nic víc nepotřebujete, ale vězte, že se můžete obměňovat podle svého osobního vkusu, důležité je vybrat si ovoce stejných rozměrů. Vaši hosté budou ohromeni, když uvidí výsledek, bude téměř škoda odstraňovat kousky ovoce, protože loď které postavíte bude opravdu krásné. Zde je to, co musíte udělat.

Jak postavit loď z ovoce

První věc, kterou musíte udělat, je nakrájet citrusové plody na tenké plátky. Můžete použít ovoce nebo citrusové plody, které preferujete, jsou fajn jak citrony, tak pomeranče, ale i grepy, pokud vás chuť vede tím směrem. Utrhněte z trsu nějaké černé a bílé hrozny a pak se pokuste vytvořit plachty. Pomocí dřevěné tyčinky napíchejte hrozny na konce a položte plátky do středu citrón nebo oranžová. Aby opravdu vypadaly jako plachty, umístěte do prostředního plátku pomeranče navíc.

Zdroj konečného výsledku: YouTube video Cloud cakes, kalábrijské recepty (Buttalapasta.it)

The boční plachty lze je snadno skládat z listů pomerančovníku, obklopených hroznem. Vytvarujte dvě špízy z hroznů a šest párů hroznů na další tyčinky a poté vytvořte záchranné čluny. Jak? Je to velmi jednoduché: vezměte párátko a přilepte plátek citronu na základnu a hroznové víno, pak pokračujte. V tomto bodě musíte nakrájet kousek melounuaby zůstalo rovné a pak ho rozřízněte napůl.

První polovinu melounu položte na základnu, zatímco druhou musíte nakrájet čtyři plátky, které se pomocí párátka připevní k základně druhé poloviny melounu. V tomto okamžiku upevněte plátky ve středu melounu grapefruit, s párátkem směřujícím nahoru a propíchněte středovou plachtu. Po stranách položte špejle z hroznů a pomocí provázku svažte středové špejle. Položte ostatní plachty a zbývající párátka s hrozny. Jste téměř na konci, pomocí párátka udělejte do základny melounu šest otvorů a umístěte je záchranné čluny. Nyní máte hotovo, výsledkem bude to, co vidíte na fotografii.

The post Jak originálně podávat ovoce: nikoho by to nenapadlo, uděláte tak skvělý dojem appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek