Jak připravit kraba - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 182


Už jste někdy ochutnali kraba? 🦀 Pokud ještě ne, určitě byste to měli napravit. Pro takovou příležitost natočil šéfkuchař Roman Paulus během svého putování Srí Lankou video, ve kterém vám ukáže, jak nejdříve kraba očistit a jak z něj následně připravit skvělou pochoutku. 👌 Naučíte se, jak z kraba dostat co nejvíce masa (zejména z nohou a klepet) i jak následně orestovat maso se šalotkou, česnekem a trochou smetany. Výslednou směs můžete podávat na toastu nebo přímo ve skořápce z kraba. A pokud máte chuť, uděláte nejlépe, když nakonec vše ještě zapečete s trochou parmazánové směsi. 🧀 Jaký nejzajímavější plod moře jste kdy ochutnali? Suroviny: · 2 × modrý krab · 2 lžíce olivový olej · 1 × šalotka · 2 stroužky česnek · sůl · pepř · 1 lžička hladká mouka · 250 ml bílé víno · 250 ml smetana (33 % tuku) · 1 lžíce strouhaný parmazán · 1 lžíce strouhanka · ½ lžíce kari listy · ½ lžíce celerová nať A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-pripravit-kraba

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:21 Rozložení kraba 0:36 Očištění schránky 0:44 Uvaření ve vodě 0:46 Vyndání masa 2:08 Příprava na pánvi 3:05 Přidání smetany a dokončení 3:15 Naplnění do schránky 3:50 Příprava směsi na zapečení 4:09 Zapečení 4:13 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Přečtěte celý článek