Už jste někdy ochutnali kraba? 🦀 Pokud ještě ne, určitě byste to měli napravit. Pro takovou příležitost natočil šéfkuchař Roman Paulus během svého putování Srí Lankou video, ve kterém vám ukáže, jak nejdříve kraba očistit a jak z něj následně připravit skvělou pochoutku. 👌 Naučíte se, jak z kraba dostat co nejvíce masa (zejména z nohou a klepet) i jak následně orestovat maso se šalotkou, česnekem a trochou smetany. Výslednou směs můžete podávat na toastu nebo přímo ve skořápce z kraba. A pokud máte chuť, uděláte nejlépe, když nakonec vše ještě zapečete s trochou parmazánové směsi. 🧀 Jaký nejzajímavější plod moře jste kdy ochutnali?
Suroviny:
· 2 × modrý krab
· 2 lžíce olivový olej
· 1 × šalotka
· 2 stroužky česnek
· sůl
· pepř
· 1 lžička hladká mouka
· 250 ml bílé víno
· 250 ml smetana (33 % tuku)
· 1 lžíce strouhaný parmazán
· 1 lžíce strouhanka
· ½ lžíce kari listy
· ½ lžíce celerová nať
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-pripravit-kraba
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:21 Rozložení kraba
0:36 Očištění schránky
0:44 Uvaření ve vodě
0:46 Vyndání masa
2:08 Příprava na pánvi
3:05 Přidání smetany a dokončení
3:15 Naplnění do schránky
3:50 Příprava směsi na zapečení
4:09 Zapečení
4:13 Závěr