Jak upravit ledničku v létě: správná teplota, abyste ušetřili na účtu a zabránili zkažení potravin

před 10 měsíce 88
Jak upravit ledničku v létě: správná teplota, abyste ušetřili na účtu a zabránili zkažení potravin

I lednička v létě trpí vysokými teplotami: jak ji upravit, aby nedocházelo k nadměrné spotřebě a neplýtvalo jídlem!

Nezbytný spotřebič v domácnosti, lednička je skvělým spojencem v kuchyni, který nám umožňuje uchovávat v ní čerstvé nejrůznější potraviny a zejména ty, které je třeba uchovávat při nízkých teplotách.

V průběhu roku je však nutné na tomto speciálním spotřebiči provádět řadu údržbových prací a jako by to nestačilo, v závislosti na ročním období, ve kterém se nacházíme, je nutné ručně upravovat jeho vnitřní teplotu, aby nedošlo ke změnám. které způsobují, že se produkty kazí.potraviny a vytvářejí škodlivý odpad, a především aby se zabránilo zbytečnému nárůstu nákladů na vyúčtování. Ne každý však ví, jaká je správná teplota nastavit uvnitř chladničky, když je venku horko. Ale jsme připraveni vám to odhalit!

Jak regulovat teplotu v lednici v létě: vyhněte se plýtvání v kuchyni a na účtu!

Uchovávání potravin v lednici nám umožňuje jejich delší použití při zachování jejich vlastností. I lednička však vyžaduje určitou pozornost a zejména je nezbytná upravit teplotu. A to jak uprostřed zimy, tak uprostřed letní sezóny.

Ano, protože v závislosti na ročním období je nutné regulovat teplotu chladničky, která nemůže zůstat po celý rok neměnná. Náš domácí spotřebič totiž ‚trpí‘ i nárůstem venkovních teplot a abychom se vyhnuli většímu výdeji energie, ale především plýtvání potravinami, je nutné teplotu regulovat správným způsobem.

Ve výšce léta by teplota v lednici nemělaa být menší než 4° stupně a neměly by překročit 5 stupňů. V závislosti na zónách chladničky bude teplota v některých automaticky nižší než v jiných. Například na spodní polici (nad zásuvkou na ovoce a zeleninu) bude teplota výrazně vyšší než na spodních policích. Stejně jako ve dveřích chladničky najdeme oproti horní polici té druhé nižší teplotu. Na základě oblastí menší a větší čerstvosti si tedy budeme muset dávat pozor i na přihrádky, ve kterých potraviny obvykle skladujeme.

Jak uchovávat potraviny v lednici

Podle toho, jak potraviny uvnitř lednice naaranžujeme, budou lépe a dlouho uchovat. Z tohoto důvodu je to nutné vložte správné potraviny do každé přihrádky našeho spotřebiče.

  • Šuplík: uvnitř šuplíku ukládáme čerstvé ovoce a zeleninu, které během týdne spotřebujeme
  • Na spodní policekterá se nachází nad zásuvkou, vzhledem k nižší teplotě skladujeme čerstvé maso a ryby, které budeme muset zkonzumovat během dne nebo v následujících dvou dnech
  • V centrální police odkládáme hotová jídla, otevřená balení, která je potřeba spotřebovat do pár dnů
  • V horní police místo toho můžeme skladovat potraviny, jako je mléko, zrající sýry, uzeniny a podobně, které pro uchování vyžadují teplotu, která není příliš nízká.
  • Věnujte také pozornost dveře chladničky: základním pravidlem je nepřetěžovat ji a skladovat v ní pouze nápoje

The post Jak upravit ledničku v létě: správná teplota, abyste ušetřili na účtu a zabránili zkažení potravin appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek