Jak vyčistit krevety kudlanky: dokonalá technika, jak je otevřít, aniž by se poničilo maso

před 10 měsíce 39
Jak vyčistit krevety kudlanky: dokonalá technika, jak je otevřít, aniž by se poničilo maso

Pojďme se společně podívat, jak rychle a snadno vyčistit kudlanku, odstranit skořápku syrovou, připravit konkrétní recepty.

Pomocí této jednoduché techniky můžete dokonale otevřete kudlanku odstranění krunýře korýše, aniž by se maso jakkoli poničilo. K důkladné a nenáročné práci budete nutně potřebovat nějaké nástroje. Zjistěte, jaké to jsou a jaké kroky je třeba dodržovat.

krevety kudlanky, také známý pod jménem mořské cikádyjsou korýši protagonisty mnoha letních receptů nebo klasických polévek z mořských plodů, ale některá jídla vyžadují zpracování masa.“na pohled” proto musí být plášť odstraněn. Pokud se budete řídit našimi radami, zvládnete to za pár minut.

Jak vyčistit syrové krevety mantis

Pojďme se tedy podívat na všechny kroky, které jsou pro očistěte syrové krevety kudlanky a objevte dužinu, abyste je pak uvařili v mnoha typech receptů. Tato metoda vám například umožňuje udělat je gratinované v troubě.

Jak vyčistit a nakrájet syrové krevety kudlanky pro recepty – buttalapasta.it

Jak jsme již zmínili, pokračujte v čištění krevety mantis potřebujete kuchyňské nůžky s tipy a jednoduché prkénko. Samozřejmě musíte měkkýše velmi dobře umýt, než začnete odřezávat skořápku.

Metoda

  1. Vezměte kudlanku krevety a nůžkami odříznout všechny nohy včetně těch, které se nacházejí po stranách, blízko hlavy.
  2. Pokračujte také odříznutím antén a všech částí, které vyčnívají.
  3. Nyní zastrčte špičku nůžek do části brnění blízko ocasu a ke dvěma černým skvrnám (také se tomu říká falešná hlava, protože dvě skvrny vypadají jako oči, ale nejsou), blízko jedné z nich, tedy ne přesně uprostřed. Skořápku seřízněte až k hlavě (skutečný).
  4. Vyřežte skořápku také v blízkosti druhé skvrny, jako dříve, vždy odřízněte skořápku až k hlavě. Nyní proveďte vodorovný řez na části ocasu, kde jsou skvrny, aby se spojily dva již provedené řezy.
  5. Zvedněte krunýř a jemným nadzvednutím jej vyjměte a zatažením z opačné strany uvidíte, že se odchází prakticky samo a maso zůstane nedotčené.
  6. Nakonec, když jste blízko hlavy, nůžkami odstřihněte tenký kousek, ke kterému je ještě připevněn krunýř.

Nyní jste dokončili čištění krevety kudlanky a máte viditelnou dužinu korýšů, můžete ji použít pro všechny své nejchutnější recepty. Zkuste si například připravit lahodný omáčka z mantis krevet k dochucení těstovin, jsme si jisti, že si je zamilujete!

The post Jak vyčistit krevety kudlanky: dokonalá technika, jak je otevřít, aniž by se poničilo maso appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek