Jak vykostit kýtu ze zvěřiny - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

1 týden starý 2


Ať už máte kýtu jelení, dančí, nebo třeba srnčí, vykostit je všechny můžete podle stejného návodu. 🦌 A nejlépe podle toho, který natočil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak správně z masa odřezat šlachy, blány i kosti tak, abyste z kýty dostali úplné maximum. 🥩 Uvidíte i jaké kusy masa vám při tzv. bourání vzniknou – spodní a vrchní šál, váleček i ořech. Maso ze zvěřinové kýty je pak skvělé například špikované na smetaně nebo jako steak či řízek. 😋 A co byste z daňka nejraději uvařili vy? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-vykostit-kytu-ze-zveriny

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Vykoštění dančí kýty 0:17 Seříznutí kolínka 0:38 Vykoštění kýty 1:20 Rozbourání na jednotlivé části 1:54 Jak použít jednotlivé části

Lidl Lidl - Kulinářská akademie profi Zdroj