Jarní minestrone

před 2 roky 69
Jarní minestrone

Lehká a díky chilli papričce příjemně pikantní varianta italské polévky minestrone plná zeleniny! Klidně ji můžete podávat i při slavnostnějších příležitostech, třeba na Zelený čtvrtek!

Suroviny

koriandrová semínka 0.5 ČL

česnek 4 stroužky

nakrájené na plátky

jarní cibulka 6 ks

nakrájená na špalíčky

chilli paprička 0.5 ks

nakrájená na plátky (nemusí být)

citronová kůra

2 silné proužky kůry

pórek 2 ks

jen bílá a světle zelená část, nakrájená na kolečka

fenykl 1 ks

bulva nakrájená na proužky + snítka na ozdobení

fazole cannellini 1 konzerva

slitá a propláchnutá

Postup

1

V hmoždíři podrťte koriandr, fenykl a pepř. V hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, koriandr, fenykl, pepř a zvolna opékejte, aby se česnek rozvoněl. Přidejte jarní cibulky, chilli papričku (pokud ji použijete), citronovou kůru, pórek a opékejte, aby jarní cibulky a pórek změkly.

2

Přilijte 1,5 l zeleninového vývaru a přiveďte k varu, ztlumte trochu plamen a vsypte fenykl, fazole a osolte. Vařte 5 až 10 minut, aby zelenina změkla. Přidejte špenát, hrášek, dosolte a nechte špenát jen zavadnout.

3

Podávejte zdobené snítky fenyklu.

NĚCO NAVÍC
Budete-li polévku podávat samostatně, doporučujeme doplnit ji pečivem – skvělé budou tousty zapečené se sýrem. Přidat ale můžete i prošlehané vejce, pošírované vajíčko nebo ji jen posypte parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Přepuštěné máslo neboli ghí

Přepuštěné máslo neboli ghí

Přepuštěné máslo alias ghí je dnes označované jako superpotravina, hojně využívané v indické kuchyni, a přesto o něm věděly už naše prababičky. Čistý máselný tuk dodává pokrmům lahodnou chuť, nepřepaluje se, vydrží cestu přes Atlantik a...

 Připravte si katův šleh de luxe

Retro okénko: Připravte si katův šleh de luxe

Katův šleh, lidově ‚kaťák‘, patří spolu se smaženým sýrem, gulášem a řízkem Ondráš k českým hospodským klasikám. V 80. a 90. letech minulého století nesměl v menu chybět, dnes už je spíše raritou. Pojďte si ho z nostalgie...

 Proč je tak levný a kontroverzní zároveň?

Palmový olej: Proč je tak levný a kontroverzní zároveň?

Palmový olej najdeme v polovině zboží, na které narazíme v supermarketu. Nachází se prakticky ve všech typech výrobků – od sladkostí přes instatní nudle, pizzu až po šampóny nebo rtěnky. Je totiž oproti ostatním olejům velmi levný. Jak je...

Nechte se rozmazlit sladkostmi s chutí a vůní Indie

Nechte se rozmazlit sladkostmi s chutí a vůní Indie

Hlavní chody indické kuchyně jsme s chutí před několika lety zařadili do jídelníčků, byla by ale škoda zanevřít na skvělé sladké tečky, které nabízí. Indické dzerty jsou velmi sladké, kořeněné s kouzelnou mocí odnést vás do exotických...

Apetitonline Apetitonline - Polévky Přečtěte celý článek