Podzim v Itálii. Zde jsou všechny sezónní potraviny, které můžete jíst dobře a zdravě od letošního října!
Letní vedra necháváme za sebou, abychom vstoupili do deštivého a stále chladnějšího podzimu. S novou sezónou naše území nabízí mnoho nových chutných a zdravých potravin, které na našich stolech rozhodně nesmí chybět. Zde je 10 podzimních potravin pro zdravé stravování.
Sezónní vaření je jedním z nejlepších zvyků které si může vzít každý, kdo chce jíst zdravě. Je to zvyk, který nám umožňuje mít vždy zdravé potraviny za nízkou cenu, protože můžeme počítat se svozem těchto potravin z blízkých oblastí, čímž se eliminují náklady na dopravu zboží, které ovlivňují cenu produktů. Jakmile za sebou necháme léto s jeho čerstvými potravinami, nastává pro každého podzimní období, bohaté na chutě, vůně a dobrou kuchyni pro celou Itálii. Na podzim najdete 10 potravin, které by na našich stolech nikdy neměly chybět.
Jak teploty klesají, je to dobré naplňte naše žaludky velmi výživnými potravinami mít více energie v těle. Začneme zelenou listovou zeleninou, zejména bylinkami, zelím a mangoldem, zeleninou bohatou na antioxidanty, kyselinu listovou, minerální soli a vitamíny pro zlepšení okysličení krve a boj proti zánětům. Na podzim nemůže chybět královna zahrady: dýně. Zdravé, očišťující jídlo s typickou sladkou a jemnou chutí, díky které je v kuchyni extrémně univerzální. Ideální pro mnoho receptů.
Potraviny, které je třeba mít na podzim vždy připravené
Citrusové plody se sklízejí mezi koncem léta a začátkem podzimu. Mandarinky jsou skvělé pro udržení dobré nálady a mohou být vynikajícím dopoledním a odpoledním občerstvením. Čerstvě vymačkaná pomerančová a/nebo grapefruitová šťáva se výborně hodí ke snídani místo kávy a také skvěle stimuluje tvorbu protilátek proti neduhům chladu.
Brokolice je často opomíjenou přílohou, ale vynikající jako náhrada čerstvých letních salátů. Jsou také výbornými ingrediencemi na dochucení těstovin a mají velkou všestrannost při vaření, v páře i na oleji s chilli papričkou a aromatickými bylinkami. Jednou z nejzdravějších, ale málo využívaných potravin je tomel. Sladké podzimní ovoce pudinkové konzistence, bohaté na vlákninu, lupy, vitamín K, antioxidanty a karotenoidy. Vynikající pro svačiny, protože je to také vysoce energetická přírodní potravina. Zůstaneme u tématu ovoce, granátové jablko je výbornou alternativou citrusových plodů týkající se šťáv; silný antioxidant, také napomáhá regeneraci buněk.
Vůně a chutě září
jiný hojným ovocem v této sezóně je hruška, s velmi vysokou koncentrací vápníku, který pomáhá posilovat kosti. Může být použit ve sladkých i slaných receptech, zejména pokud je doplněn sýrem a ořechy.
Pokud chcete vsadit na a luštěninové polévky jsou vysoce výživné jídlo, ale s nízkým obsahem tuku jsou nejlepší alternativou. Chutné a velmi všestranné, můžete do nich vložit širokou škálu ingrediencí pro změnu chuti a jsou vynikajícími vyprázdnovači lednice pro optimalizaci nákladů. konečně Italský podzim nabízí zelí a květákdalší velmi výživné potraviny bohaté na železo, vlákninu, vápník a mastné kyseliny Omega 3. Vařené za tepla jsou výborné proti prvnímu podzimnímu nachlazení.
The post Jíst zdravě na podzim: 10 potravin, které by neměly chybět na stole appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.