Jogurt a nejlepší kombinace k prevenci stárnutí kostí

před 11 měsíce 64
Jogurt a nejlepší kombinace k prevenci stárnutí kostí

Ovoce, granola nebo ořechy s jogurtem je vítězná kombinace, díky které je jogurt mnohem lepší pro naše kosti

Jogurt je jedním z těch jídel, které si můžeme vychutnat v kteroukoli denní dobu – vydatnou snídani, atraktivní polední svačinku nebo dokonce lahodný dezert na závěr dne. A jakkoli chutná jogurt, může být výživný i lákavější, pokud k němu přidáme polevy. Od té doby plné živin pro posílení kostí, jako je vápník a vitamín Djogurt dobře chrání křehké kosti.

Jogurt a sušené švestky – ideální kombinace pro zdravé kosti

Když přemýšlíte, co dát do jogurtu, je důležité vybrat přísady, které zdůrazňují výhody jogurtu. Pokud hledáme více potravin, které pomáhají chránit naše kosti před stárnutím, měli bychom zvážit především jednu. Dr. Emma Laing, registrovaná dietoložka a národní mluvčí Akademie výživy a dietetiky, říká, že je nejlepší kombinací číslo 1, která zabrání stárnutí našich kostí, je jogurt se sušenými švestkami. Dr. Laing říká, že jogurt spárovaný se sušenými švestkami může posílit kosti.

– Nedávný výzkum to ukázal denní konzumace malého množství sušených švestek pomáhá udržovat pevnost kostí. Švestky obsahují draslík, hořčík a vitamín K, stejně jako další bioaktivní sloučeniny které jsou spojeny s prevencí úbytku kostní hmoty – říká Dr. Laing.

Jogurt, švestky a potraviny, které posilují kosti

I když sušené švestky nemusí být pro každého ovoce číslo jedna, nabízejí mnoho výhod. Proto stojí za to je vyzkoušet a zařadit je jako přísadu do jogurtu. Dr. Laing to navrhuje přidejte sušené švestky do misky bílého jogurtu. Tuto kombinaci navrhuje osladit medem nebo náhražkou cukru a podle chuti přidat skořici. Pak si můžeme dopřát výživnou snídani nebo svačinu.

Pokud se vám to nezdá být kombinací, Dr. Laing navrhuje jako možnost jiné ovoce.

Mnoho druhů ovoce obsahuje živiny pro stavbu kostí, jako je draslík, hořčík a vitamín C, a jsou spojovány s prevencí zlomenin kostí. – ona říká.

Jako další nápad na recept Dr. Laing navrhuje vzít si zavařovací sklenici nebo vysokou sklenici a připravit barevné parfait z ovoce a jogurtu.

– Kombinujte jogurt s čerstvým nebo mraženým ovocem, které máte po ruce – jahody, banány, borůvky, papája, kiwi nebo ananas. Uspořádejte řádek jogurtu, řadu ovoce a přidejte parfait křupavou celozrnnou granolou nebo jinými ořechy nebo semínky, abyste dodali bílkoviny a hořčík navíc, doporučuje Dr. Laing.

Přidání kterékoli z těchto ingrediencí (s nebo bez granoly) lze také přimíchat míchat. Dr. Laing doporučuje přidání čerstvého nebo zmrazeného špenátu do smoothies pro extra množství vitamínů A, C, K, vitamínů B, vápníku, draslíku a hořčíku. Chcete-li vytvořit kompaktnější pitný jogurt, můžete při míchání přidat také mléko, vodu nebo 100% džus.

jogurt

Na našem trhu je k dostání několik druhů jogurtů, od plnotučných, jogurtů se standardním obsahem tuku až po ty méně tučné Foto: Imlek

Jogurt je vynikající potravinou pro naši dietu

Ať už si vybereme kteroukoli možnost, Dr. Laing vychvaluje výhody přidání jogurtu do našeho jídelníčku.

– Jogurt je velmi užitečná potravina, která je nabízena na trhu, je k dostání v mnoha příchutích, od plnotučných, jogurtů se standardním obsahem tuku až po ty méně tučné – říká.

Dodává, že stejně jako mnoho mléčných výrobků některé značky jogurtů mohou být skvělým zdrojem vápníku. Kromě, mohou být plné bílkovin a dalších živin, které přispívají ke zdraví kostí.

Zejména bílkoviny jsou makroživinou, která je důležitá pro podporu zdraví kostí a svalů. Protože svaly mají mimořádný vliv na kosti, živiny, které podporují svaly, také podporují kosti a naopak – říká Dr. Laing.

Názor Dr. Lainga je, že jsou Jogurty jako řecký, islandský, australský a francouzský jogurt jsou bohaté na bílkoviny. Ale, a rostlinné jogurty jsou dobrou volbou pro zdraví kostí, když jsou obohaceny o vitamín D a vápník.

Výhody jogurtu zde nekončí

Jogurt je jedinečný čím obsahuje dobré bakterie, které mohou pomoci s rovnováhou a rozmanitostí bakterií ve střevě. Bylo prokázáno, že kromě jiných přínosů pro zdraví tyto dobré bakterie podporují zdraví kostí a imunitního systému – říká Dr. Laing.

Dr. Laing vysvětluje, že bakterie ve střevech pomáhají trávit potravu, ničí škodlivé mikroorganismy a mohou dokonce produkovat vitamíny.

– Střevní mikrobiom byl studován jako potenciální regulátor zdraví kostí. Vědci spojili probiotika nalezená v jogurtu ke zlepšení rovnováhy vápníku a snížení úbytku kostní hmoty – ona říká.

Jogurt

Dieta, která zahrnuje různé potraviny bohaté na živiny, může podpořit zdraví kostí Foto: Imlek

Jak jinak můžeme zabránit stárnutí kostí

Dietní schéma, které zahrnuje různé potraviny bohaté na živiny, může podpořit zdraví kostí. Kromě toho jsou důležité fyzické aktivity se zátěží a užívání předepsaných léků – říká Dr. Laing.

Nadace pro zdraví kostí a osteoporózu a Dietní směrnice pro Američany, stejně jako Dr. Laing, doporučují následující potraviny:

  • mléčné výrobky (jako je nízkotučné mléko a jogurt)
  • ryby (jako konzervované sardinky a losos)
  • ovoce a zelenina
  • luštěniny
  • potraviny obohacené vápníkem a vitamínem D (jako je mléko, sójové potraviny, džusy a celozrnné výrobky)

Tyto potraviny obsahují živiny, které prokazatelně prospívají pohybovému aparátu. Patří sem bílkoviny, vitamíny A, C, D a K, vitamíny skupiny B, vápník, hořčík a draslík – říká Dr. Laing.

Konečně, pokud jde o stimulaci optimálního zdraví kostí, Dr. Laing navrhuje vyhledat odborníka na výživu, který by pomohl splnit naše potřeby. Důvodem je to Dietní doporučení se pro jednotlivce liší na základě různých faktorů – genetika stárnutí, vzorce fyzické aktivity a užívání léků.

„Registrovaní dietologové nám mohou pomoci orientovat se ve vhodných zdrojích potravy a potřebě doplňků, pokud je to nutné,“ uzavírá Dr. Laing.

(eClinic/PR)

The post Jogurt a nejlepší kombinace k prevenci stárnutí kostí appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek