Jsou vaše dorty ošklivé? Nebojte se, teď jsou v módě

před 10 měsíce 33
Jsou vaše dorty ošklivé? Nebojte se, teď jsou v módě

Pokud jste se léta styděli za nevzhledné dorty, které jste upekli, vězte, že nyní se trend v cukrářském světě změnil.

Ti, kteří milují dezerty, se obvykle alespoň jednou v životě pokusí vyrobit si je doma podle nějakého osvědčeného receptu. Udělat pěkný plněný dort není vždy tak snadné, jak si myslíte, a neúspěch je hned za rohem. Ale to, co bylo dosud považováno za něco, na co není třeba být hrdý, je nyní vnímáno jako hodnota. Z jaksi ošklivých dortů se dnes stala skutečná značka, trend, který je třeba si užít.

Ošklivé dorty pro krásné lidi, kdy estetická dokonalost není všechno

Ne každý má dobrou manuální zručnost nebo ví, jak zacházet se šlehacími metlami na šlehání smetany nebo jaké typy misek na různé přípravy použít. Nemluvě o tom, jak používat špachtle, štětce a zdobící sáčky na zdobení dortu.

To vše již není limitem. Tam nový trend ošklivých dortůnebo lépe řečeno „Ošklivé dorty“ je toho ukázkou. Tento trend se zrodil v Itálii, přesněji v Arese v provincii Milán, díky fantazii a touze dělat něco kreativního mladé dívky Veronicy Boienti.

Veronica se rozhodla pustit do světa cukráren se svými lahodnými výtvory poté, co získala diplom v oboru komunikace a získala diplom profesionálního cukráře. Dcera umělce (její otec byl pekař) vynalezla značku, která se ukázala být úspěšná, zejména díky rozruchu na sociálních sítích. Její stránky jsou velmi navštěvované a mnozí oceňují filozofii jejích dortů.

Jeho inscenace jsou opravdu výjimečné. Definuje je jako „ošklivé dorty“, chválí koncept nedokonalosti a posouvá jej na jinou úroveň. Tedy kladením důrazu navýznam nedokonalosti v lidské povaze, protože hledání dokonalého designu není nutně hodnotou, zatímco autenticita je důležitá. Poselství, které mluví o inkluzi, tělesné pozitivitě, přijetí a nesouvisí jen s tím jak ozdobit dort.

A tak se Ugly Cakes staly skutečným trendovým fenoménem na sociálních sítích. Tyto lahodné ošklivé dorty jsou ve skutečnosti velmi krásné, dobře vyrobené, mají jasné barvy a jejich charakteristika je taková vynést zprávu na povrch docela odlišný od běžných kánonů. Zpráva, která může být někdy neuctivá, kousavá a ironická, někdy dokonce znepokojivá, ale rozhodně nikdy ne banální.

The post Jsou vaše dorty ošklivé? Nebojte se, teď jsou v módě appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek