Kimči pomazánka

před 4 roky 105
Kimči pomazánka

A kdyby vám to nestačilo, anebo jste snad neměli naložený základ, tuhle je pár receptů, co by vás mohly bavit!

Na pomazánku je nejlepší hodně uleželé kimči. Výsledek bude díky tomu výraznější a chutnější!

pokud neseženete dobrou brynzu, zkuste pomazánku s tvarohem (miluju tento z Držovic).

Postup:

1. Kimči nasekejte na drobno a dejte do misky.

TIP: Čím uleželejší kimči použijete, tím lépe! Déle fermentované kimči má výraznější a plnější chuť, protože je pořádně prokvašené.

2. Ke kimči prolisujte česnek.

TIP: Pokud vás syrový česnek nadýmá nebo vás jinak dráždí, zkuste ho rozpůlit a vyjmout vnitřní klíček plný enzymů, které můžou dráždit trávicí systém.

3. Přidejte brynzu, majonézu a šťávu z kimči, promíchejte.

4. Dochuťte solí, čerstvým pepřem a případně chilli vločkami.

Já ji mám nejradši na domácím semínkovém kváskovém chlebu, ozdobenou klíčky. Třeba čerstvý rukoly, kterou vidíte na obrázku.

Zásadně zdravě Zásadně zdravě - Ostatní Přečtěte celý článek