A kdyby vám to nestačilo, anebo jste snad neměli naložený základ, tuhle je pár receptů, co by vás mohly bavit!
- fermentovaná zelenina kimči
- kimči lívanec
- kimči palačinky (najdete v úvodu receptu na základní kimči)
pokud neseženete dobrou brynzu, zkuste pomazánku s tvarohem (miluju tento z Držovic).
Postup:
1. Kimči nasekejte na drobno a dejte do misky.
TIP: Čím uleželejší kimči použijete, tím lépe! Déle fermentované kimči má výraznější a plnější chuť, protože je pořádně prokvašené.
2. Ke kimči prolisujte česnek.
TIP: Pokud vás syrový česnek nadýmá nebo vás jinak dráždí, zkuste ho rozpůlit a vyjmout vnitřní klíček plný enzymů, které můžou dráždit trávicí systém.
3. Přidejte brynzu, majonézu a šťávu z kimči, promíchejte.
4. Dochuťte solí, čerstvým pepřem a případně chilli vločkami.
Já ji mám nejradši na domácím semínkovém kváskovém chlebu, ozdobenou klíčky. Třeba čerstvý rukoly, kterou vidíte na obrázku.