Ačkoliv je kokos tropická plodina, již řadu let je neoddělitelnou součástí tradičních českých Vánoc. 🥥 Nejen proto natočil šéfkuchař Roman Paulus video recept na tradiční kokosový suk, který můžete znát nejenom jako nepečené vánoční cukroví, ale také jako oblíbenou pochoutku z pouti. 🎠 Naučíte se, jak těsto na kokosový suk připravit i jak jednotlivé části obarvit, vytvarovat a zamotat, aby kousky suku dělaly na vánoční tabuli velkou parádu. Navíc je zcela bezlepkový! 😋 Jaké kokosové cukroví máte nejraději vy?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/kokosovy-suk
Suroviny:
- 250 g strouhaného kokosu + na obalení
- 100 g sušeného polotučného mléka
- 1 plechovka (397 g) slazeného kondenzovaného mléka
- gelová červená potravinářská barva
- 1 lžička holandského kakaa
- moučkový cukr na podsypání