Už jste někdy měli opravdový vídeňský Sachrův dort, který se připravuje podle speciální tajné receptury? 🤭 Ať už ano, nebo ne, tak vězte, že tento podle receptu Romana Pauluse, má k němu neuvěřitelně blízko. 🍰 Základem každého správného dortu je ale korpus. Tento díl Kulinářské akademie se proto zaměřuje na to, jak připravit čokoládový korpus na sacher dort (někdy také sachr dort). 🍫 Na všechno ostatní, co k tomuto výbornému moučníku potřebujete, přijde čas zase příště. Dejte nám do komentářů vědět, jak se vám pečení vyvedlo!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/korpus-na-sacher-dort
Suroviny:
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 6 vajec „M“
- 130 g hořké čokolády na vaření (obsah kakaa minimálně 55 %)
- 100 g krupicového cukru
- 140 g hladké mouky