Krémový špenát s pečenými knedlíky

před 2 roky 68
Krémový špenát s pečenými knedlíky

Recept, který vás překvapí svojí jednoduchostí i chutí. Při focení zmizely knedlíky se špenátem jako první. Je to totiž snadná, a přitom tak dobrá večeře! A navíc z pár běžných surovin.

Suroviny

máslo 2 PL

+ na vymazání mísy

cibule 2 ks

větší, nakrájené na drobno

smetana ke šlehání 250 ml

fontina 100 g

strouhaná, nebo gruyère, strouhaný

muškátový oříšek 0.25 g

mletý

mouka pšeničná hladká 1 hrnek

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL

petrželka 1 hrst

hladkolistá, nasekaná na drobno

máslo 4 PL

rozpuštěné + na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Zapékací mísu nebo pekáček o objemu alespoň 2 litry vymažte máslem.

2

V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Osolte, přidejte špenát a nechte zavadnout. Vlijte smetanu, krátce provařte, odstavte z plotny a vmíchejte sýry a muškátový oříšek. Dochuťte solí a pepřem. Směs přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.

3

Na knedlíčky vsypte do mísy mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a petrželku. Přilijte máslo a podmáslí a vidličkou promíchejte, jen aby se vše spojilo (pokud je těsto sušší, přilijte trochu podmáslí navíc). Ze směsi utvořte 5 až 6 knedlíčků, vyskládejte je na špenát a potřete máslem. Pečte 25–30 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetitonline Apetitonline - Bezmasá jídla Přečtěte celý článek