Recept, který vás překvapí svojí jednoduchostí i chutí. Při focení zmizely knedlíky se špenátem jako první. Je to totiž snadná, a přitom tak dobrá večeře! A navíc z pár běžných surovin.
Suroviny
máslo 2 PL
+ na vymazání mísy
cibule 2 ks
větší, nakrájené na drobno
smetana ke šlehání 250 ml
fontina 100 g
strouhaná, nebo gruyère, strouhaný
muškátový oříšek 0.25 g
mletý
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná na drobno
máslo 4 PL
rozpuštěné + na potření
Postup
1
Troubu předehřejte na 190°C. Zapékací mísu nebo pekáček o objemu alespoň 2 litry vymažte máslem.
2
V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Osolte, přidejte špenát a nechte zavadnout. Vlijte smetanu, krátce provařte, odstavte z plotny a vmíchejte sýry a muškátový oříšek. Dochuťte solí a pepřem. Směs přesuňte do zapékací mísy nebo pekáčku.
3
Na knedlíčky vsypte do mísy mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a petrželku. Přilijte máslo a podmáslí a vidličkou promíchejte, jen aby se vše spojilo (pokud je těsto sušší, přilijte trochu podmáslí navíc). Ze směsi utvořte 5 až 6 knedlíčků, vyskládejte je na špenát a potřete máslem. Pečte 25–30 minut dozlatova.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu